Reacţia Poliţiei în cazul fetiţei bruscate de către procuror pentru a fi trimisă familiei adoptive din SUA. Cum explică poliţiştii intervenţia cu mascaţii

Reacţia Poliţiei în cazul fetiţei bruscate de către procuror pentru a fi trimisă familiei adoptive din SUA. Cum explică poliţiştii intervenţia cu mascaţii

Ce spune Poliţia în cazul fetitţei bruscate de către procuror

Poliţiştii mehedinţeni explică, într-un comunicat de presă transmis vineri seară, referitor la cazul fetiţei adoptate de o familie din SUA şi care ar fi fost bruscată de către procuror, misiunea pe care au avut-o şi motivele intervenţiei lor din cursul dimineţii, la Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi

Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova este acuzat că a bruscat şi a târât pe jos o fetiţă de 8 ani. Copila s-a aflat în plasament la familia Şărămăt, din Baia de Aramă, dar a fost dată spre adopţie de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi, fiind înfiată de către o familie de români care trăieşte de mai mult timp în SUA.

Poliţiştii I.P.J. Mehedinţi precizează că au fost delegaţi, de către procurorul de caz, să pună în executare un mandat de percheziţie într-un dosar de lipsire de libertate, emis de Curtea de Apel Craiova.

„Percheziţia a avut loc într-o locaţie unde se afla un minor care a fost dat spre adopţie prin hortărâre judecătorească definitivă. Toate activităţile de la faţa locului au fost coordonate de procurorul de caz, numărul poliţiştilor prezenţi în acea misiune stabilindu-se după o analiză realizată anterior, care a avut în vedere inclusiv riscurile la adresa ordinii publice care pot să apară pe fondul unui impact emoţional puternic. În fapt, analiza s-a dovedit a fi corectă întrucât, într-un interval relativ scurt de timp, la faţa locului s-au adunat aproximativ 50 - 60 de persoane“, se arată în comunicatul Poliţiei Române.

Poliţiştii mai precizează că principala lor misiune a fost „asigurarea şi menţinerea unui climat de linişte în zonă“. Oamenii legii mai spun că în interiorul locuinţei au intrat 3 poliţişti care au însoţit procurorul de caz şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: