Psiholog: „De Valentines Day, oamenii îşi doresc mici dovezi de iubire”

Psiholog: „De Valentines Day, oamenii îşi doresc mici dovezi de iubire”

Psihologul Mariana Cenea

Un  parfum, o cină romantică, un buchet de trandafiri ori, pur şi simplu, o inimoară ar putea fi alegerea perfectă pentru un cadou de Valentines Day. Alegerea cadoului perfect poate fi o misiune dificilă, însă comercianţii din Turnu Severin spun că vor da o mână de ajutor acelora care le vor trece pragul magazinelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Se apropie Ziua Îndrăgostiţilor, iar magazinele îşi aşteaptă clienţii cu tot felul de obiecte, care pot fi cadoul perfect pentru o zi atât de specială. Comecianţii spun că merg foarte bine la vânzare Pernuţele sub formă de inimioară, cănile cu inimoare desenate pe ele, tricourile personalizate, dar şi bijuteriile (un lănţişor cu o inimioară, o brăţară sau un inel).

“Deşi gusturile diferă de la o persoana la alta, parfumul este un cadou potrivit de cele mai multe ori”, ne spune un comerciant din centrul Severinului. Vârful de cumpărături va fi cel mai probabil sâmbătă dimineaţă, când îndrăgostiţii se vor îndrepta spre magazine pentru alegerea cadoului.

“Câteodată cel mai simplu cadou este şi cel mai frumos. În general încerc să dăruiesc ceva care să îi aducă aminte de mine. Anul trecut, soţul meu m-a surprins plăcut cu o cină romantică la un restaurant din oraş, sper ca şi anul acesta să-mi facă o surpriză plăcută”, ne-a spus o severineancă.

Absolut toate sărbătorile au un impact psihologic fantastic asupra oamenilor, este de părere psihologul severinean, Mariana Cenea: 

„Din punctul meu de vedere absolut toate sărbătorile, fie că au sau nu valoare spirituală, au impact psihologic fantastic asupra oamenilor. Este vorba de ieşirea din cotidian, din tipar, din rutina vieţii de zi cu zi. Pentru că orice sărbătoare ne aminteşte practic că putem spune <<Stop, astăzi vreau să-mi acord mai multă atenţie, vreau să mă bucur, vreau să văd că cei din jurul meu se bucură, vreau să primesc cadouri, vreau să ofer cadouri>>”.

În ciuda multor critici care s-au adus faptului că am împrumutat această sărbătoare, mulţi românii au îmbrăţişat-o cu drag ca o zi a iubirii, a bucuriei.

„Acesta este şi motivul pentru care şi împrumutăm cu uşurinţă multe sărbători pentru că ne e drag să facem lucrul acesta, să ne bucurăm. Valentines Day este practic o sărbătoare împrumutată pentru că ea nu are rădăcini în cultura noastră românească, dar am îmbrăţişat-o cu drag pentru că are rolul de a aminti oamenilor de cel mai profund, practic unicul sentiment care ne defineşte ca fiinţe umane, iubirea. Şi atunci ce îşi doresc oamenii de Valentines Day? Îşi doresc mici dovezi de iubire, nu îşi doresc foarte mult, decât atât, o dovadă că sunt iubiţi, o dovadă că în ziua aceea se pot rupe de presiunea socială, se bucură de acest sentiment că-l trăiesc”, mai spune psihologul Mariana Cenea.

Citeşte şi:

Valentine's Day. Unde mergem de Ziua Îndrăgostiţilor, programul distracţiei în fiecare judeţ: petreceri romantice în cluburi, oferte turistice de nerefuzat

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările