Protecţia Copilului Mehedinţi spune că nu a fost informată despre preluarea fetiţei de la Baia de Aramă

Protecţia Copilului Mehedinţi spune că nu a fost informată
despre preluarea fetiţei de la Baia de Aramă

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC)  Mehedinţi precizează într-un comunicat de presă că nu a fost informată despre acţiunea de astăzi de preluare a fetiţei de la Baia de Aramă şi că nu a fost solicitată prezenţa unui reprezentant al instituţiei în cadrul acestei operaţiuni.

DGASPC Mehedinţi arată într-un comunicat de presă că fetiţa de 8 ani de la Baia de Aramă a fost adoptată printr-o decizie a Curţii de Apel Craiova din 23 aprilie a.c. şi ca urmare familia adoptatoare este singura care poate să exercite drepturile şi obligaţiile părinteşti:

„Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi nu a fost informată cu privire la preluarea minorei din data de 21.06.2019, nefiind solicitată prezenţa unui reprezentant al instituţiei în cadrul acestei operaţiuni.

Arătăm că prin Decizia Curţii de Apel Craiova din data de 23.04.2019 s-a încuviinţat adopţia la familia adoptatoare, aceştia devenind părinţii minorei şi singurii îndreptăţiţi să exercite drepturile şi obligaţiile părinteşti.

Dorim să subliniem că D.G.A.S.P.C. Mehedinţi a acordat o atenţie deosebită acestui caz, acţionând în mod diligent, raportat la circumstanţele cauzei şi a întreprins toate măsurile legale ce se impuneau, în vederea preluării minorei, luând în considerare atât interesele, cât şi drepturile şi libertăţile tuturor părţilor implicate, în special interesul superior al copilului”.

Fetiţa de 8 ani s-a aflat în plasament la familia Şărămăt, din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, dar a fost dată spre adopţie de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi, fiind înfiată de către o familie de români care trăieşte de mai mult timp în SUA.

Astăzi, a fost preluată cu forţa din sânul familiei care a crescut-o până la această vârst, fiind preluată de familia care a adoptat-o

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: