Proiecţia filmului „Războiul rece” la Palatul Culturii „Teodor Costescu”

Proiecţia filmului „Războiul rece” la Palatul Culturii „Teodor Costescu”

Evenimentul a fost găzduit de Sala Virgil Ogăşanu FOTO Alexandra Georgescu

La Palatul Culturii „Teodor Costescu”, cinefilii au vizionat în această seară, filmul „Războiul rece” ("Cold War" / "Zimna wojna") de Pawel Pawlikowski, premiat în 2018 la Cannes pentru cea mai bună regie, totodată nominalizat la premiile Oscar 2019.

Organizatorul evenimentului a fost Institutul Polonez din Bucureşti în parteneriat cu Palatul Culturii „Teodor Costescu”.

„Am încercat să avem mai mulţi parteneri în toată România ca să putem proiecta filmul înainte de Gala Premiilor Oscar pentru că este nominalizat la trei categorii. Să sperăm că va primi cel puţin un Oscar având în vedere că regizorul Pawel Pawlikowski are deja un Oscar pentru un alt film. Ne bucurăm foarte mult că am ajuns cu acest film şi la Drobeta Turnu Severin”, a declarat în această seară Katarzyna Zalaszewska, coordonator proiecte culturale la Institutul Polonez din Bucureşti.

„Este un eveniment special în primul rând pentru că este pentru prima dată când Institutul Polonez este prezent la Drobeta Turnu Severin. Ne bucurăm că această prezenţă este prilejuită de prezentarea unui film de Oscar, unui film prestigios, cu un regizor pe măsură. Este o proiecţie de film care sperăm noi că va atrage atenţia şi simpatia cinefililor severineni”, a spus Sorin Vidan, managerul Palatului Culturii „Teodor Costescu”. 

Laureat în 2014 al premiului Oscar pentru filmul "Ida", regizorul prezintă de data aceasta o poveste de dragoste imposibilă dintre doi oameni care nu pot fi împreună şi care nu pot trăi unul fără celălalt. Acţiunea se desfăşoară pe fundalul aşa-numitului Război Rece din Polonia, Germania, Iugoslavia şi Franţa.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: