Procurorul general ignoră scrisoarea tatălui Sorinei. Copila de 8 ani, foarte aproape să ajungă din nou la orfelinat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
fetita tarata de procuror jpeg

Judecătoria Drobeta Turnu Severin este instanţa care va decide dacă fetiţa adoptată de familia de români din SUA va putea părăsi teritoriul României, întrucât Tribunalul Mehedinţi şi-a declinat competenţa. Totodată, Curtea de Apel Craiova va revizui decizia de adopţie. Dacă instanţa va anula hotărârea, Sorina se va întoarce într-un centru de plasament şi nu acasă, la familia de asistenţi maternali care a crescut-o până acum.

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a solicitat luni, 24 iunie, Tribunalului Mehedinţi emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care să se interzică părăsirea teritoriului României de către minora adoptată, până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, se arată într-un comunicat al Parchetului General.
 

Gabriel Săcărin, tatăl adoptiv, a avut o reacţie publică imediat după ce procurorul general a lansat ideea că în dosar există abuzuri şi i-a cerut acestuia strămutarea dosarului la o distanţă mare de Baia de Aramă şi Craiova. "Pentru a nu fi linşaţi public în momentul în care ne susţinem drepturile şi formulăm apărările în cadrul acestui dosar, în vederea respectării dreptului nostru la apărare şi ale tuturor celorlalte drepturi fundamentale, drepturi egale cu ale oricăror alţi cetăţeni români, pentru evitarea unui scandal monstruos la Tribunalul Mehedinţi vă solicităm respectuos să formulaţi o cerere de strămutare", au cerut soţii Săcărin, dar procurorul general  nu a avut nicio reacţie.

"Noi am adoptat-o pe Sorina din tot sufletul. Nu noi am ales-o. Nu noi suntem de vină dacă cineva a greşit ceva. Domnul Bogdan Licu, procurorul general al unui stat democratic, a ieşit public şi a vorbit despre abuzuri în cazul Sorinei. Greşeala făcută în acţiunea procurorului este ca cere revizuirea cu o soluţie predeterminata de dansul - anularea adopţiei. Unde este prezumţia de nevinovăţie ? Are dansul elemente noi înainte de a fi făcute cercetări? Acum lumea este convinsă că noi am tras nu ştiu ce sfori, că am mers cu valizele cu bani pe la magistraţi să o luăm pe Sorina în America şi să-i facem nu ştiu ce, cel mai probabil să-i luăm organele, nu? Unde am ajuns? Vă spun eu unde am ajuns. Am ajuns în situaţia de a fi recunoscuţi pe stradă şi de a risca să fim în orice moment linşaţi. Am fost deja la un pas, în trafic. Ne-au recunoscut, eram împreună cu Ramona şi Sorina. Au încercat să ne blocheze autoturismul în care ne aflam, imediat Ramona a protejat-o pe fetiţa noastră. Am scăpat doar datorită dibăciei şoferului nostru. Nu se poate să ajungem aici. Noi nu suntem infractori. Noi ne-am întors în ţara în care ne-am născut să luăm un copil orfan, să-l ducem în America şi să-i oferim şi lui tot ce au şi copiii noştri. Sorina este copilul nostru, are acelaşi statut ca şi ceilalţi doi copii, noi avem trei copii acum. Legal. Iar eu şi soţia mea facem orice pentru familia noastră. Din păcate, cred că va ieşi scandal diplomatic, am anunţat deja Ambasada Americii despre tot ce se întâmplă. Noi suntem americanii ăia cu sânge de român care cer opiniei publice să fie respectaţi. Atât!", a declarat Gabriel Săcărin pentru Adevărul.

În plus, procurorul general interimar, Bogdan Licu, a solicitat Curţii de Apel Craiova şi revizuirea deciziei judecătoreşti prin care minora a fost încredinţată cuplului de români stabilit în SUA. În cazul în care decizia de adopţie se va anula, micuţa Sorina va ajunge în grija statului, adică într-un centru de plasament. Ea nu poate fi în niciun caz dată familiei Şărămăt întrucât femeia care a crescut-o nu mai are calitatea de asistent maternal, iar DGASPC Mehedinţi i-a desfăcut contractul de muncă. Mariana Şărămăt s-a opus să o predea pe minoră asistenţilor sociali, deşi exista o hotărâre judecătorească definitivă ce impunea acest lucru.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite