Procesiune de Bobotează pe malul Dunării, la Turnu Severin

Procesiune de Bobotează pe malul Dunării, la Turnu Severin

Slujba are loc pe malul Dunării, în Portul Turnu Severin

A devenit deja tradiţie ca în fiecare an la praznicul Botezului Domnului, preoţii şi credincioşii din municipiul Drobeta Turnu Severin să meargă în procesiune solemnă spre portul dunărean, acolo unde are loc slujba de sfinţire a Aghiasmei Mari.

Ştiri pe aceeaşi temă

După încheierea Sfintei Liturghii în jurul orei 11.00, grupurile de preoţi şi credincioşi vor pleca în mod organizat de la bisericile din oraş către port. Procesiunea va trece mai întâi pe la Catedrala episcopală, de unde se vor adăuga alte câteva sute de suflete, alături de soborul de slujitori, în frunte cu ierarhul locului, care va sluji Sfânta Liturghie la Catedrală, începând cu ora 09.00.

Odată ajunşi în port, credincioşii vor lua parte la slujba sfinţirii Aghiasmei Mari, ce va fi săvârşită, începând cu ora 11.30, de Preasfinţitul Părinte Episcop Nicodim, într-un loc special amenajat. Cu acest prilej vor fi sfinţite şi apele fluviului, iar cei mai îndrăzneţi creştini vor recupera crucea florală din Dunăre.

Alături de Episcopia Severinului şi Strehaiei, la buna desfăşurare a acestui eveniment îşi vor aduce contribuţia autorităţile locale, Căpitănia Portului Drobeta Turnu Severin şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mehedinţi.

Efective de ordine publică ale Jandarmeriei Mehedinţi alături de alte forţe de ordine vor asigura ordinea sâmbătă, 6 ianuarie a.c.,  pe perioada desfăşurării manifestărilor religioase cu ocazia sărbătoririi  Botezului Domnului, în municipiile  Drobeta Turnu Severin, Orşova  şi în localităţile Gruia, Gura Motrului, Şimian, Baia de Aramă si Brebina.

Jandarmii vor asigura protecţia participanţilor şi vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere normelor de convieţuire socială, pe timpul deplasării enoriaşilor de la lăcaşele de cult către Portul Drobeta Turnu Severin, unde se va organiza slujba de sfinţire a apei.  Pentru prevenirea aglomerărilor de persoane, în zona de distribuire a apei sfinţite vor fi create culoare special amenajate, prin montarea gardurilor de protecţie. 

Jandarmeria Mehedinţi recomandă credincioşilor să manifeste calm şi înţelegere faţă de măsurile stabilite de organizatori, să acorde atenţie sporită  la modul de asigurare a bunurilor personale şi  să evite implicarea în conflictele de orice natură.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: