Preţul apei potabile va creşte, la Drobeta Turnu Severin, cu 10 procente

Preţul apei potabile va creşte, la Drobeta Turnu Severin, cu 10 procente

Directorul Ilie Pisoi susţine că preţul apei nu a mai fost majorat din 2009

Operatorul de apă-canal din Drobeta Turnu Severin pregăteşte majorarea preţului la apă cu circa 10 procente. Preţul apei potabile va creşte de la 3,4 lei/ mc la 3,81 lei/ mc (inclusiv TVA).

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii societăţii de distribuţie a apei potabile din Turnu Severin susţin că preţul nu a mai fost majorat din 2009. Acum, creşterea este dictată de inflaţie, majorarea preţului la energia electrică, dar şi de faptul că există mai multe angajamente într-un memorandum de finanţare încheiat cu Uniunea Europeană.

Operatorul a obţinut deja, de la ANRSC, avizul pentru creşterea preţului, următorul pas fiind înaintarea documentaţiei Consiliului Local Severin pentru aprobare. “Există intenţia de majorare a preţului la apă, având în vedere angajamentele din memorandumul de finanţare cu Uniunea Europeană şi, totodată, având în vedere evoluţia preţurilor pe piaţa naţională, la energia electrică, la materii şi materiale şi, practic, va trebui adăugat şi indicele de inflaţie”, ne-a precizat Ilie Pisoi, directorul general al societăţii.

Intenţia îi nemulţumeşte însă pe localnici, care spun că o creştere a preţului nu ar fi justificată. “Probabil că se pierde prea multă apă prin parcuri sau prin alte părţi şi vor să recupereze cumva. Nu ştiu cum vom suporta, pentru că la pensii şi salarii nu s-a umblat deloc. Eventual ne-au mai luat din ele”, ne-a spus un pensionar pe care l-am întâlnit ieri în centrul municipiului.

Pretul se va majora la Drobeta Turnu Severin, dar şi în localităţile care au încheiate contracte cu operatorul judeţean de alimentare cu apă, SECOM SA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările