Povestea de succes a patru tineri români care au deschis o afacere în domeniul IT cu doar 2.000 de lei

Povestea de succes a patru tineri români care au deschis o afacere în domeniul IT cu doar 2.000 de lei

Cei patru tineri din Turnu Severin

Patru tineri din Drobeta Turnu Severin, în vârstă de 22 de ani, absolvenţi ai Facultăţii de Drept din Craiova au pus bazele unei afaceri de succes în domeniul IT. Acum întind o mână de ajutor altor tineri care vor să-şi deschidă o afacere.

Ştiri pe aceeaşi temă

În timp ce foarte mulţi tineri din Drobeta Turnu Severin aleg să-şi facă o carieră departe de oraş, la Timişoara sau Bucureşti ori peste hotare, patru tineri au avut curajul să-şi deschidă aici o afacere în domeniul IT. Sunt patru absolvenţi ai Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Craiova, în vârstă de 22 de ani, toţi din Turnu Severin. Este vorba de Biza Ionuţ-Alexandru (consultant afaceri şi vânzări,  Dăescu Ionela Mădălina (copywritter), Denisa Răulescu (copywritter) şi Vasilan Pavel Mihai (marketing, dezvoltare web)

Au plecat la drum cu un buget foarte mic, de doar 2.000 de lei, dar cu mult entuziasm şi dorinţă de a reuşi în această afacere, dar şi dintr-un soi de patriotism local. Au înfiinţat firma în noiembrie anul trecut şi în foarte scurt timp au apărut primii cinci clienţi. Culmea este că pentru promovare nu au mai avut decât 30 de lei, dar iată suficienţi cât să-şi facă cunoscută firma. Serviciile lor se axează pe crearea site-urilor de prezentare / personale sau magazin online / ecommerce, dar şi servicii de optimizare SEO, promovare social media şi marketing online.

Colaboratori din Ardeal

Lipsa de experienţă şi tinereţea lor nu au fost impedimente în relaţia cu clienţii, ba dimpotrivă mulţi dintre ei au fost extrem de încântanţi să colaboreze cu nişte tineri serioşi, care vor să facă ceva în viaţă.

FOTO Mihai Pavel Vasilan

Firmele cu care colaborează sunt însă în cea mai mare parte din Ardeal şi Maramureş, prea puţini din Mehedinţi. Doar cinci firme de transport internaţional se numără printre clienţii lor în momentul de faţă.

„Patronii din Ardeal sunt mult mai deschişi. Diferenţa dintre Mehedinţi şi Ardeal este aceea că antreprenorii vor să câştige mult, noi vrem să pierdem puţin. De multe ori au strategia mai bună”, spune Mihai Pavel Vasilan.

Prima comandă de creare a unui site a fost pentru celebrul manelist Nicolae Guţă. Cei patru tineri români au şansa acum să lucreze pentru o mare companie de marketing din SUA, fiind în discuţii avansate pentru semnarea unui contract de colaborare.

Susţin tinerii care vor să-şi deschidă o afacere

Dincolo de reticenţa antreprenorilor din Severin de a investi în imaginea firmelor pe care le conduc şi în promovarea serviciilor, Mihai Pavel Vasilan a constatat cu tristeţe şi frica tinerilor de a-şi deschide o afacere. Echipa celor patru tineri de la VasPav IT Consulting s-au oferit să-i ajute gratuit , dar fără succes.

„Habar n-aveam ce înseamnă TVA, cum se face un contract de prestări servicii. Dacă noi am început de la nivelul acesta şi cu un buget mic, eu cred că oricine poate să reuşească, numai să vrea să facă ceva. Noi le spunem că au tot sprijinul nostru, să nu aibă frică de eşec, susţinem antreprenoriatul şi tinerii care doresc să îşi dezvolte o afacere. Am avut până acum discuţii cu doi tineri, dintre care unul a renunţat pe parcurs, iar celălalt se mai gândeşte”, mai spune Mihai Pavel Vasilan.

Serviciile lor sunt disponibile pe www.vaspavitconsulting.ro si pe pagina lor de FaceBook.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările