Pompierii mehedinţeni au salvat şase persoane implicate în accidente de circulaţie

Pompierii mehedinţeni au salvat şase persoane implicate în accidente de circulaţie

Imagine de la accidentul de duminică seara din Turnu Severin

Pompierii din cadrul ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în acest weekend, pentru salvarea a şase persoane, victime ale accidentelor rutiere, stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament, salvarea unui animal, dar şi pentru acordarea primului-ajutor calificat în cazul a 28 de urgenţe medicale.

Trei echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului   Drobeta Turnu Severin au intervenit          sâmbătă, 02 noiembrie a.c.,  cu o autospecială cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare grea şi o ambulanţă SMURD, pentru descarcerarea a două persoane (1 adult şi un minor) şi asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la cele două autoturisme implicate într-un accident rutier, produs pe DN56A, în localitatea Şimian. În urma accidentului, au rezultat patru victime conştiente (2 adulţi şi 2 minori), cărora li s-a acordat primul-ajutor medical şi au fost transportate la U.P.U. de către echipajele SMURD şi SAJ.

Tot sâmbătă, 2 noiembrie a.c., cinci echipaje de pompieri din cadrul   Detaşamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit cu trei autospeciale cu apă şi spumă, o autoscară pentru salvare de la înălţime şi o ambulanţă SMURD pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o cameră a unui apartament situat în municipiul Drobeta Turnu Severin, pe b-dul Tudor Vladimirescu. Incendiul a cuprins obiecte de mobilier, aparate electrocasnice şi materiale textile dintr-o cameră de locuit, existând pericol de propagare la întreaga construcţie. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost scurtcircuitul electric produs de un conductor electric improvizat.

Duminică, 3 noiembrie a.c., un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin a intervenit pentru salvarea unui câine blocat în albia fluviului Dunărea, în zona portului din Turnu Severin. Pompierii au acţionat cu accesoriile din dotare pentru scoaterea în siguranţă a animalului.

Tot duminică, 3 noiembrie a.c., un echipaj de paramedici din cadrul Detaşamentul de Pompieri Orşova a intervenit cu o ambulanţă SMURD la un accident rutier (pieton acroşat de un autoturism) produs în municipiul Orşova. În urma accidentului, persoana lovită de autoturism (o femeie în vârstă de circa 62 de ani) a suferit traumatisme minore, fiind preluată de către echipajul SMURD şi transportată la CPU Orşova.

Duminică seara, trei echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit cu o autospecială cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare grea şi o ambulanţă SMURD la un accident rutier produs între două autoturisme, în municipiul  Drobeta Turnu Severin, pe b-dul Nicolae Iorga. În urma accidentului a rezultat o victimă conştientă (femeie, în vârstă de circa 26 de ani), blocată într-un autoturism, care a fost descarcerată de către pompieri şi predată unui echipaj SAJ. De asemenea, pompierii au asigurat măsurile de apărare împotriva incendiilor la locul evenimentului.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: