Poliţia a dat 48 sancţiuni contravenţionale la Mehedinţi celor care au ieşit din casă după ora 22.00

Poliţia a dat 48 sancţiuni contravenţionale la Mehedinţi celor care au ieşit din casă după ora 22.00

FOTO IPJ Mehedinţi

În judeţul Mehedinţi, se află în carantină instituţionalizată 130 de persoane (din care 18 persoane au intrat şi 12 persoane au ieşit în ultimele 24 ore), iar în izolare la domiciliu 1.497 persoane (din care 223 persoane au intrat şi 12 persoane au ieşit în ultimele 24 ore).

Ştiri pe aceeaşi temă

Prefectul judeţului Mehedinţi, Cristinel Pavel, a avut o întâlnire în cursul zilei de 23 martie a.c. cu managerul şi alţi reprezentanţi din conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi, unde s-au discutat măsurile care au fost întreprinse pentru un posibil aflux mare de persoane infectate cu coronavirus.

În data de 23 martie a.c poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi au verificat 1.188 persoane aflate în izolare la domiciliu şi au aplicat 1 sancţiune contravenţională pentru nerespectarea măsurii de autoizolare în valoare de 5.000 lei. De asemenea poliţiştii au verificat 36 de agenţi economici. În cadrul acestor acţiuni au fost angrenaţi peste 270 de poliţişti.

În urma acţiunilor desfăşurate în intervalul orar 22.00- 06.00, pentru verificarea măsurilor impuse de Ordonanţă Militară Nr. 2/2020, la nivelul judeţului Mehedinţi au fost aplicate 48 sancţiuni contravenţionale în valoare de 119.200 lei.

Jandarmii au efectuat misiuni de însoţire transporturi (9 auto cu 36 de persoane) şi au luat măsuri de protecţie şi ordine publică la centrele de carantină din judeţ.

Echipajul de cercetare Chimică Biologică Radiologică şi Nucleară din cadrul Detaşamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a efectuat două misiuni de decontaminare a două ambulanţe aparţinând Serviciului de Ambulanţă Judeţean Mehedinţi.

În cursul zilei de 23 martie a.c., Poliţia Locală Drobeta Turnu Severin a verificat 126 de locaţii, unde se află 321 persoane în izolare voluntară la domiciliu. De asemenea, au asigurat măsuri de protecţie la 2 centre de carantină şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Totodată, s-au deplasat împreună cu reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS) la 3 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, care au solicitat alimente. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 17 echipaje de poliţie locală, dintre care 14 echipaje de ordine publică şi 3 echipaje de circulaţie rutieră.

În intervalul orar 19.00 - 22.00, au fost desfăşurate  misiuni de avertizare sonoră a populaţiei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: