Peste o tonă de detergent contrafăcut confiscat de poliţiştii de frontieră

Peste o tonă de detergent contrafăcut confiscat de poliţiştii de frontieră

Întreaga marfă a fost confiscată FOTO Poliţia de Frontieră Mehedinţi

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni au confiscat în cadrul unei acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor la regimul drepturilor de proprietate intelectuală 1113 de kilograme de detergent  şi 10500 de bucăţi de produse igienă personală.

Produsele aparţineau unor cetăţeni din municipiul Târgu Jiu, care nu aveau documente de provenienţă a mărfii şi erau destinate comercializării pe piaţa ilegală din acest oraş.

„În cadrul unei acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor la regimul drepturilor de proprietate intelectuală desfăşurată în după amiaza zilei de 21.03.2013  poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F Turnu Severin au oprit  la un filtru organizat la intrarea în localitatea Şimian pe conducătorul unui  autoturism Volskwagen Transporter despre care deţineau date că se ocupă cu traficul cu produse contrafăcute”, a declarat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

La controlul autoturismului aparţinând lui B. Gabriel, care era însoţit de prietenul său  B. Ilie,  ambii din municipiul Târgu Jiu, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au depistat în interiorul acestuia 119 saci detergent mărcile ARIEL, TIDE, BONUX în greutate totală de 1113 kilograme şi 10500 produse de igienă personală marca ALWAYS susceptibile de a fi contrafăcute şi pentru care aceştia nu aveau acte de provenienţă.

Cele două persoane au declarat că au cumpărat detergentul şi produsele de igienă  din municipiul Turnu Severin  cu suma de 7000 de lei cu scopul de a le comercializa ilegal în localităţi din judeţul Gorj.

B. Gabriel şi B. Ilie sunt cercetaţi sub aspectul savârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate şi oferirea produselor sau comercializarea ori deţinerea lor în acest scop sau după caz, oferirea sau prestarea serviciilor sub acest semn, precum şi importul, exportul sau tranzitul produselor sub acest semn.
       
Întreaga cantitate de detergent şi produse de igienă personală,  în valoare de 12000 de lei, a fost indisponibilizată în vederea  expertizării.

.                                           
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: