Peste 30 ha de vegetaţie uscată afectate de zece incendii în Mehedinţi

Peste 30 ha de vegetaţie uscată afectate de zece incendii în Mehedinţi

În numai 24 de ore, pompierii din cadrul ISU Mehedinţi au acţionat pentru stingerea a zece incendii izbucnite la vegetaţie uscată. Unul dintre acestea a produs pagube materiale însemnate.

Cele zece incendii au izbucnit în cursul zilei de ieri, la vegetaţie uscată, litieră, lăstăriş şi mărăciniş pe raza localităţilor Bobaiţa, Creţeşti, Schitul de Sus, Vrancea, Drobeta Turnu Severin, Brezniţa de Ocol, Şimian,  Eşelniţa, Bucura şi Nicolae Bălcescu şi au afectat peste 30 ha de teren.

Incendiul izbucnit la vegetaţie uscată pe raza localităţii Schitul de Sus s-a extins şi a produs pagube materiale însemnate, ca urmare a folosirii focului în spaţii deschise, fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Incendiul a cuprins aproximativ 10 ha de vegetaţie uscată, o casă de locuit construită din lemn, 3 anexe gospodăreşti, 4 autoturisme dezafectate, 4 clăi de fân, 7 mc. lemne de foc şi 210 m liniari gard de lemn şi a fost lichidat de către pompieri, care au intervenit cu trei autospeciale cu apă şi un ATV de stins incendii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările