Peste 100.000 de lei încasaţi de Poliţia Locală în Turnu Severin pentru autovehicule parcate neregulamentar

Peste 100.000 de lei încasaţi de Poliţia Locală în Turnu Severin pentru autovehicule parcate neregulamentar

Poliţia Locală ridică autoturismele parcate neregulamentar FOTO Arhivă

Aproape 500 de autovehicule au fost ridicate de poliţiştii locali din data de 23 mai a.c., când în municipiul Drobeta Turnu Severin a fost demarată activitatea de ridicare a vehiculelor staţionate neregulamentar,

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulaţie  au dispus ridicarea unui număr de 479 autovehicule staţionate neregulamentar, dintre acestea fiind transportate la locul de depozitare de pe Serpentina Rosiori nr.1-3 un număr de 280 autoturisme, care ulterior au fost restituite proprietarilor după achitarea tarifului de ridicare.

Celelalte 199 autoturisme nu au fost transportate deoarece proprietarii acestora s-au prezentat la autoturisme înainte de a începe activitatea de transport a acestora la locul de depozitare. Cuantumul total al tarifelor încasate din aceste activităţi este de 103.900 lei.

„Facem precizarea că măsura de ridicare reprezintă o măsură tehnico–administrativă, contravenientul fiind sancţionat în funcţie de fapta savârşită. În ultima perioadă, pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staţionarea, parcarea neregulamentară a vehiculelor, conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi Lg 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, au fost sancţionaţi un număr de 1.330 conducători auto, cuantumul total al amenzilor aplicate fiind de 243.520 lei”, spune Luria Mărţuică, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Drobeta Turnu Severin.

Tarifele percepute, conform HCL 11/2017 privind aprobarea Regulamentului privind activitatea de ridicare transport şi depozitare a vehiculelor staţionate neregulamentar, pentru operaţiunile ce se execută pentru ridicarea unui vehicul  sunt următoarele: 300 lei pentru restituirea vehiculului ridicat şi transportat  la locul de depozitare; 100 lei în situaţia în care s-a dispus ridicarea vehiculului dar nu a început activitatea de transport al acestuia spre locul de depozitare şi 50 pentru fiecare 24 de ore de depozitare, tarif ce nu se percepe pentru primele 24 de ore.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: