Peste 100 kg de peşte, confiscat de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

Peste 100 kg de peşte, confiscat de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

Întreaga cantitate de peşte a fost confiscată

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare au depistat în trafic un cetăţean român, care transporta în condiţii improprii, cu autoturismul proprietate personală, 130 kg de peşte din specia fitofag, fără a deţine documente legale.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul unei acţiuni de combatere a braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare – I.T.P.F. Timişoara au oprit pentru control,  la intrarea în localitatea de frontieră Gruia, un autoturism marca Volkswagen, la volanul căruia se afla cetăţeanul român H. P., în vârstă de 59 ani, domiciliat pe raza judeţului Mehedinţi.

La controlul autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagaj, în mai mulţi saci, cantitatea de 130 de kg peşte proaspăt din specia fitofag, transportată în condiţii improprii, pentru care şoferul nu deţinea documente legale.

Bărbatul în cauză a declarat poliţiştilor de frontieră că a achiziţionat peştele de la o persoană din localitatea Gruia pentru consumul propriu.

Întreaga cantitate de peşte a fost ridicată în vederea confiscării şi predată unei societăţi comerciale autorizate, conform prevederilor legale, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  comercializare ilegală a peştelui ori deţinerea sau transportul în vederea comercializării fără documente legale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: