Pesta porcină africană se extinde rapid în Mehedinţi

Pesta porcină africană se extinde rapid în Mehedinţi

Autorităţile din Mehedinţi sunt în alertă.  După ce a fost confirmat un focar de pestă porcină la Gârla Mare, a izbucnit un alt focar într-o altă localitate din Mehedinţi.


După focarul de pestă porcină de la Gârla Mare unde au fost ucise 50 de porcine, au fost depistaţi trei porci morţi într-o altă localitate mehedinţeană. Este vorba de o gospodărie din satul Bădiţeşti, comuna Husnicioara, aflat la mare distanţă de Gârla Mare.

În satul Bădiţeşti, medicul veterinar din zonă este cel care a depistat un cadavru de porc şi a alertat autorităţile. Până la sosirea echipelor de specialitate de la DSVSA Mehedinţi, numărul cadavrelor ajunsese deja la trei.

Au fost prelevate organele celor trei porcine, precum şi probe de sânge, care au fost trimise la laboratorul regional de la Craiova. Deşi nu se cunosc încă rezultatele analizelor, simptomatologia conduce către noi cazuri de pestă porcină africană.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: