Percea Gheorghe, primarul comunei Ciclova Română trimis în judecată de DNA Timiş

Percea Gheorghe, primarul comunei Ciclova Română trimis în judecată de DNA Timiş

Ciclova Română, Caraş-Severin

Percea Gheorghe, primarul comunei Ciclova Română a fost trimis în judecată de către procurorii DNA-Timiş sub acuzaţia de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente sau declaraţii false pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

În rechizitoriul întocmit, procurorii susţin că în perioada 2012 - 2017, inculpatul Percea Gheorghe, primarul localităţii Ciclova Română, beneficiind de autoritatea şi influenţa conferite de funcţia publică deţinută, a determinat patru persoane din localitate să depună la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) cereri unice de plată pe suprafaţă, pentru a încasa subvenţii în cadrul diferitelor scheme de plăţi.

„În acest sens, mai multe contracte de concesiune au fost încheiate de persoanele respective cu primăria condusă de inculpatul Percea Gheorghe, pentru terenurile agricole care aparţineau Consiliului Local şi Primăriei Ciclova Română. În acelaşi context, pentru îndeplinirea condiţiilor necesare aprobării cererilor unice de plată pe suprafaţă, trebuia ca solicitanţii să facă dovada deţinerii unui/unor efective de animale, motiv pentru care inculpatul Percea Gheorghe a determinat aceleaşi persoane să încheie fictiv contracte de comodat, din care să rezulte (în mod nereal) că deţineau diverse efective de animale şi adăposturi pentru acestea”, susţin procurorii DNA-Timiş.

„Beneficiarul real al plăţilor efectuate de către A.P.I.A. a fost inculpatul Percea Gheorghe care deţinea şi cardurile aferente conturilor bancare în care erau virate subvenţiile de către A.P.I.A., în baza cererilor unice de plată pe suprafaţă”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

Conform acestora primarul comunei Ciclova Română a beneficiat de subvenţii acordate necuvenit de A.P.I.A. în cuantum total de 1.862.839 lei.
citeste totul despre: