Patru migranţi salvaţi de poliţiştii de frontieră din apele Dunării

Patru migranţi salvaţi de poliţiştii de frontieră din apele Dunării

Adulţii au declarat că au părăsit teritoriul Serbiei, încercând să treacă fraudulos în România peste fluviul Dunărea Foto: Poliţia de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare – judeţul Mehedinţi au depistat patru cetăţeni străini care au încercat să intre ilegal în România din Serbia, traversând fluviul Dunarea cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile şi a doi colaci din plastic. Cei patru cetăţeni străini au cerut ajutorul poliţiştilor, fiind în pericol de înec.

Ştiri pe aceeaşi temă

”În data de 26.06.2021, în jurul orei 19.30, echipajul ambarcaţiunii MAI 4102 de la  Sectorul Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare – judeţul Mehedinţi, pe timpul desfăşurării misiunii de supraveghere, a observat, cu ajutorul aparaturii de observare, pe direcţia km. flv. 854,5 – zona Izvoare, o ambarcaţiune gonflabilă de mici dimensiuni în care se aflau două persoane şi alte două persoane plutind cu ajutorul unor colaci de salvare pe fluviul Dunărea, aceştia făcând semne disperate, fiind în pericol de înec”, anunţă Poliţia de Frontieră. 

Imediat, echipajele mobile au intervenit cu operativitate, deşi condiţiile meteo erau nefavorabile (cod portocaliu de instabilitate atmosferică). Grupul de persoane, format din patru adulţi, a fost adus în siguranţă la mal şi dus la sediul sectorului pentru verificări. Astfel, poliţiştii de frontieră au stabilit că  sunt cetăţeni din Siria, Turcia şi Irak, cu vârste cuprinse între 21 şi 33 de ani. 

La cercetări, adulţii au declarat că au părăsit teritoriul Serbiei, încercând să treacă fraudulos în România peste fluviul Dunărea, cu ajutorul ambarcaţiunii şi al celor doi colaci din plastic. 

Poliţiştii de frontieră fac cercetări în acest caz.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările