Turnu Severin: Restaurant, prădat de doi tineri

Turnu Severin: Restaurant, prădat de doi tineri

Doi tineri severineni au fost reţinuţi, azi-dimineaţă, de jandarmi, după ce furaseră dintr-un restaurant băuturi răcoritoare şi alcoolice, dar şi un calculator. Ei au fost prinşi, pe stradă, în timp ce-şi cărau marfa spre casă. Era cel de-al doilea transport pentru ei, primul încheindu-se cu succes în cazul LCD-ului.

Turnu Severin: Inspectoratul Şcolar reduce 67 de posturi în învăţământ

Turnu Severin: Inspectoratul Şcolar reduce 67 de posturi în învăţământ

Ministerul Educaţiei a trimis, vineri, o adresă Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Mehedinţi, potrivit căreia din numărul total al posturilor, respectiv 4607, vor fi reduse 67. Este vorba despre dascăli, îngrijitori, dar şi de femei de serviciu, şoferi sau paznici. Învăţătorii de sprijin sunt primii care vor pleca, întrucât nu-şi justifică salariile şi nici activitatea pe care o desfăşoară.

Turnu Severin: Răcoarea e scumpă!

Turnu Severin: Răcoarea e scumpă!

În ciuda caniculei, oamenii nu se înghesuie să cumpere aparate de aer condiționat. Comercianții se plâng de lipsa clienților, în timp ce severinenii se răcoresc prin metode clasice, mult mai ieftine dar și neputincioase în lupta cu căldura sufocantă.

Este de departe cel mai mare scandal care le explodează în fată dlor Dragnea, Tăriceanu şi compania. Cum adică, dna Koveşi, cel mai mare „duşman” al justiţiei din România, conducător din umbră al „statului paralel”, este aleasă de forurile europene să conducă Parchetul European? Şi criticile din România la adresa dnei Koveşi? N-au contat nici cât o ceapă degerată în ochii oficialilor europeni? Vai…, ce oroare!

acum 17 zile · comentarii (58)

Cultul eroilor este un instrument important în politica Ungariei în Transilvania. În criză de eroi din Transilvania, sunt fabricaţi eroi de conjunctură, cărora li se fac statui, expoziţii, conferinţe etc. Aşa au fost fabricaţi Albert Was, József Nyirő şi, mai nou, Károly Kratochvil. Elogierea lor a devenit un indicator al patriotismului ungurilor, mai ales a celor din România.

acum 18 zile · comentarii (29)

Un fost ministru UMDR îşi face campanie pentru alegerea în Parlamentul European umilind public jurnaliştii de limbă română, cu complicitatea unui Comisar European şi a unui preşedinte de Consiliu Judeţean care aşteaptă cu nerăbdare efectele ordonanţei Amnistiei şi Graţierii. Nu, nu este un articol despre "unguri", ci unul despre noi şi felul în care ne respectăm.

acum 18 zile · comentarii (4)

ANRE a publicat „Normele de aplicare în domeniul gazelor naturale“ ale OUG 114/2018, prin care doreşte să se armonizeze legislaţia secundară existentă cu prevederile legale în vigoare. Analizând cu foarte mare indulgenţă, făcând abstracţie de articolele şi anexele care lipsesc din documentele publicate, nu pot să afirm decât că este un act normativ amatoricesc, lipsit de o aplicabilitate efectivă.

acum 18 zile · comentarii (2)

Un şoc traumatic însoţit de o sângerare periferică m-a determinat să sun la 112. Starea indusă de endorfinele secretate în organism, în urma traumei suferite, a anulat percepţia reală a timpului şi astfel m-am trezit pe negândite întins pe targa dintr-o salvare SMURD.

acum 18 zile · comentarii (2)

Alegerile parlamentare de la 24 februarie 2019 sunt cruciale pentru viitorul Republicii Moldova, un stat falimentar la cheremul binomului PSRM-PDM, de rezultatul căruia depinde „drumul european al statului frate dintre Prut şi Nistru“.

acum 18 zile · comentarii (0)

Săptămâna trecută, Statele Unite au lansat cea de-a patra Strategie de Intelligence a SUA care vizează Comunitatea de Informaţii, adică nu mai puţin de 17 de entităţi – servicii secrete, direcţii şi oficii – între care Biroul Directorului National Intelligence, Dan Coats, CIA, DIA (agenţia de intelligence a Apărării) NSA şi 8 componente din zona de Apărare, 7 elemente din alte ministere şi agenţii de stat.

acum 18 zile · comentarii (21)

Pentru cine s-a familiarizat cu stilul năzbâtios, anti-canon în care concepe scrisul pentru teatru britanicul Tom Crouch (înaintea premierei, pe care mă pregătesc să o comentez în cele ce urmează, din creaţia lui se jucau în România „Un copac“ la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ şi „Autorul“ la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova, ambele spectacole în regia lui Bobi Pricop), „My Arm“ poate să pară o partitură relativ cuminte.

acum 18 zile · comentarii (1)

După nouă luni de negocieri, clasa politică din Liban a reuşit să ajungă la un consens privind formarea guvernului naţional, însă costurile politice interne şi externe sunt încă greu de măsurat în momentul de faţă, asta pentru că forma executivului reprezintă o mare victorie pentru aripa politică a Hezbollah, grupare catalogată drept teroristă de către SUA şi Israel.

acum 18 zile · comentarii (1)

Plouă de cinci zile. Pisicile vecinilor stau zgribulite pe sub streşini, iar când prind zece minute de soare se tolănesc rapid pe o bucată de gard şi se curăţă ca şi cum tocmai ar fi trecut sfârşitul lumii. Numai că, aşa cum următoarele zece minute o vor dovedi, sfârşitul lumii nu a trecut, ba chiar unul mai mic e pregătit să lovească din nou.

acum 7 luni · comentarii (8)

Nu ştiu cum vă închipuiţi că a putut fi copilăria trăită în anii `90, într-un orăşel de pe malul Dunării, aşa că vă spun eu: a fost grozavă. Nu aveam calculatoare pe atunci, nici internet, nici pokemoni, nici telefoane mobile, ai mei nu aveau maşină şi, în general, pe strada Adrian din Turnu Severin eram vreo 15 copii şi doar 2 biciclete.

acum 3 ani · comentarii (15)

Eu, taică-miu şi Simba ne aflăm în maşină, mergem la vie în a doua zi de Paşte. Simba, labradorul alb, stă pe bancheta din spate, palpitând de fericire că e cu noi. La fiecare curbă, Simba alunecă şi se trânteşte de geam, dar se redresează rapid. Din când în când, încearcă să ajungă la noi printre scaunele din faţă. Taică-miu vorbeşte cu el şi îl linişteşte. Îi zice „Ia spune ce vrei tu, băiatule“ şi lucruri din astea.

acum 4 ani · comentarii (9)

Înainte de toate, trebuie să vă spun nu doar că n-am plâns la moartea lui Robin Williams, dar nu am plâns nici după Michael Jackson, nici după Whitney Houston, Laura Stoica sau Mădălina Manole. Nu am plâns nici după Marquez, nici după Salinger. Poate că m-am întristat, poate că am ridicat din umeri a neputinţă, dar atât. În general, mă loveşte mai degrabă moartea oamenilor pe care i-am cunoscut personal şi pe care i-am mai şi iubit.

acum 5 ani · comentarii (66)
Postari Recente