Percheziţii la persoane bănuite de infracţiuni de fals şi de serviciu în Mehedinţi într-un dosar cu un prejudiciu de 2 milioane de euro

Percheziţii la persoane bănuite de infracţiuni de fals şi de serviciu în Mehedinţi într-un dosar cu un prejudiciu de 2 milioane de euro

În această dimineaţă, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, efectuează peste 100 de percheziţii, în 25 de judeţe şi în Bucureşti, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.000.0000 de euro prin infracţiuni de fals şi de serviciu.

Procesiune de Bobotează în Portul din Drobeta-Turnu Severin

Procesiune de Bobotează în Portul din Drobeta-Turnu Severin

A devenit deja tradiţie ca în fiecare an la praznicul Botezului Domnului, preoţii şi credincioşii din municipiul Drobeta-Turnu Severin să meargă în procesiune solemnă spre portul dunărean, acolo unde a avut loc slujba de sfinţire a Aghiasmei Mari. După încheierea Sfintei Liturghii, în jurul orei 11.30, grupurile de preoţi şi credincioşi au plecat în mod organizat de la bisericile din oraş către port.

Deşi vestea eliminării generalului Qassem Soleimani, comandantul forţelor de elită ale Gărzilor Revoluţionare iraniene, ne-a lăsat pe toţi cu gura căscată şi cu pulsul crescut, aceasta era, privită la rece, o mutare aproape inevitabilă pentru Statele Unite. Oricât de grave vor fi consecinţele unui astfel de gest, efectele inacţiunii ar fi fost şi mai serioase.

acum 20 zile · comentarii (58)

În sfârşit: politicienii unionişti şi-au dat mâna şi au anunţat astăzi că toate partidele unioniste se vor alătura într-o singură expresie politică. Recent sondajele de opinie au arătat că numărul cetăţenilor care susţin ideea de unire dintre Republica Moldova şi România a crescut considerabil.

acum 23 zile · comentarii (24)

Gândeşte-te la un oraş oarecare, pe care nu l-ai pronunţat în nici un context în ultimul an. De exemplu Austin sau Wellington. Ia-ţi telefonul pe care ai instalate aplicaţii gen Facebook şi Whatsapp lângă tine. Începe să vorbeşti  cu glas tare, ca un om nebun  ”Aş vrea să merg în Wellington, Noua Zeelandă. Să merg cu avionul până în Wellington, să imi iau un hotel in Wellington, pe urmă să închiriez o maşină.” Rezultatul o să te surprindă.

acum 23 zile · comentarii (4)

Aparent, nu ar fi de spus prea multe lucruri bune despre anul 2019. Pentru omul simplu, celebrul, clasicul cap de locuitor plătitor cinstit de taxe şi impozite în cursul anului ce se încheie grijile au fost mai multe, viaţa a devenit din ce în ce mai scumpă, preţul euro a fost în creştere şi aceasta s-a văzut deloc benefic în ratele de plătit la bancă, în coşul şi în facturile zilnice.

acum 23 zile · comentarii (3)

Dincolo de orice, cea mai bună identificate naţională pe care o avem este frica. Recunosc, cu ruşine şi cu enervare, că dacă cineva m-ar întreba la ce ma gândesc atunci când e vorba de ţara mea, răspunsul ar fi frica. De orice şi de oricine. Inconştientă şi conştientă, în acelaşi timp. Pentru că nu ospitalitatea, bunătatea sau înţelepciunea e caracterizarea corectă. Frica e cea care ne defineşte în gândire şi în comportament.

acum 23 zile · comentarii (26)

Anunţată cu mare tam-tam de către premierul Orban, şedinţa de guvern de ieri s-a încheiat în coadă de peşte. Nicio HG de organizare şi funcţionare a vreunui minister n-a fost aprobată. Doar două ministere au prezentat proiecte de HG cu avizele necesare, restul n-au catadicsit măcar să ia avize. La două luni de la instalarea în funcţie a guvernului Orban. Miniştrii s-au trezit, cu mici excepţii, prizonierii structurilor birocratice din ministere.

acum 23 zile · comentarii (45)

Interesele sunt evidente. Mizele enorme. Presiunile asemenea. Rezultatul final, chiar dacă încep să se profileze câteva tendinţe, rămâne încă să fie negociat între puterile vechii ordini mondiale şi cele care se alătură Chinei în uriaşul demers al Noului Drum al Mătăsii.

acum 24 zile · comentarii (6)

Sfîrşit de an, unii îşi fac bilanţuri pentru ce a fost, alţii planuri, unii îşi văd în tihnă de mîncat, se pupă sub vîsc, umblă după artificii sau după varză murată, îşi aruncă bradul pe geam fix în faţa blocului, ori se (pre) fac că merg la serviciu. Iar alţii au mici bucurii.

acum 24 zile · comentarii (0)

Cinci pisici care nu sunt ale noastre petrec după-amiaza în curtea părinţilor mei, aşezate într-o formă ciudată. Doi fundaşi zac pe trepte şi-şi curăţă labele, după ce au terminat de mâncat, alţi doi mijlocaşi şi-au găsit loc la baza scărilor (una din mâţe a leşinat deja de sătulă ce este), în timp ce vârful de atac nu s-a cuibărit încă, pentru că ceva invizibil îl supără.

acum 9 luni · comentarii (19)

Plouă de cinci zile. Pisicile vecinilor stau zgribulite pe sub streşini, iar când prind zece minute de soare se tolănesc rapid pe o bucată de gard şi se curăţă ca şi cum tocmai ar fi trecut sfârşitul lumii. Numai că, aşa cum următoarele zece minute o vor dovedi, sfârşitul lumii nu a trecut, ba chiar unul mai mic e pregătit să lovească din nou.

acum 2 ani · comentarii (8)

Nu ştiu cum vă închipuiţi că a putut fi copilăria trăită în anii `90, într-un orăşel de pe malul Dunării, aşa că vă spun eu: a fost grozavă. Nu aveam calculatoare pe atunci, nici internet, nici pokemoni, nici telefoane mobile, ai mei nu aveau maşină şi, în general, pe strada Adrian din Turnu Severin eram vreo 15 copii şi doar 2 biciclete.

acum 4 ani · comentarii (15)

Eu, taică-miu şi Simba ne aflăm în maşină, mergem la vie în a doua zi de Paşte. Simba, labradorul alb, stă pe bancheta din spate, palpitând de fericire că e cu noi. La fiecare curbă, Simba alunecă şi se trânteşte de geam, dar se redresează rapid. Din când în când, încearcă să ajungă la noi printre scaunele din faţă. Taică-miu vorbeşte cu el şi îl linişteşte. Îi zice „Ia spune ce vrei tu, băiatule“ şi lucruri din astea.

acum 5 ani · comentarii (9)

Înainte de toate, trebuie să vă spun nu doar că n-am plâns la moartea lui Robin Williams, dar nu am plâns nici după Michael Jackson, nici după Whitney Houston, Laura Stoica sau Mădălina Manole. Nu am plâns nici după Marquez, nici după Salinger. Poate că m-am întristat, poate că am ridicat din umeri a neputinţă, dar atât. În general, mă loveşte mai degrabă moartea oamenilor pe care i-am cunoscut personal şi pe care i-am mai şi iubit.

acum 6 ani · comentarii (66)