O reţetă sănătoasă şi gustoasă: friptură de pulpă de porc marinată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Aflacum.ro
FOTO Aflacum.ro

Reţeta celebrei Sanda Marin pentru carnea de porc marinată este destul de simplă, iar ingredientele nu sunt prea costisitoare. Oţetul şi vinul ajută la frăgezire, iar restul ingredientelor dau savoare.

Ingrediente:

2 kg pulpă de porc, 1 ceaşcă smântână, ½ linguriţă făină, sare. Pentru marinată: ¼ l vin alb, ¼ l oţet, 2 cepe, 1 morcov, 1 fir pătrunjel, 3 căţei usturoi,  foaie dafin, 1 frunză ţelină, 10 boabe piper, sare.

Mod de preparare:

Se alege o bucată de pulpă. Se pun la fiert, pentru marinată, vinul şi oţetul, ceapa şi morcovul tăiate felii, usturoiul, un fir de pătrunjel, o foaie de dafin, o frunză de ţelină, sare, boabe de piper. Se aşază carnea într-un vas de pământ. Se toarnă deasupra marinata răcorită şi se ţine o zi, întorcând carnea de câteva ori pe o parte şi pe alta.

Cu 2 ½ ore înainte de masă se scoate carnea din marinată, se scurge bine şi se pune într-o tavă la cuptor fără nimic altceva, să se rumenească pe o parte şi alta.

După ½ oră se toarnă marinata deasupra cu tot ce se află în ea şi se lasă să fiarbă înăbuşit încă 1 ½ oră, udând carnea din când în când cu zeama din tavă. Dacă scade prea mult se mai adaugă câte puţină apă. Când friptura este gata, se scoate şi ţine la cald. Sosul din cratiţă se scurge de grăsime şi se lasă să dea câteva clocote cu 2 linguri de apă şi un vârf de cuţit de piper.

Separat se amestecă o ceaşcă de smântână cu un vârf de linguriţă de făină, se adaugă sosul prin sită şi se lasă să mai dea un clocot pe maşină. Se taie friptura, se aşază pe farfurie, se toarnă câteva linguri de sos deasupra, iar restul se serveşte în sosieră.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite