O persoană dependentă de insulină a rămas cu maşina înzăpezită la Gârniţa. Pompierii intervin la faţa locului

O persoană dependentă de insulină a rămas cu maşina înzăpezită la Gârniţa. Pompierii intervin la faţa locului

FOTO ISU Drobeta

Mehedinţenii au înroşit telefonul din dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi. De la primele ore ale dimineţii pompierii au înregistrat 66 de apeluri, care au semnalat diferite probleme cauzate de zăpada abundentă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dintre aceste apeluri, 34 vizau drumuri greu practicabile şi autoturisme care nu mai puteau înainta, 16 apeluri pentru avarii la reţeaua de energie electrică, 8 pentru copaci sau crengi rupte şi 8 pentru urgenţe medicale.

„Toate situaţiile apărute au fost gestionate în aşa fel încît autoturismele au putut să înainteze, iar căile de acces au fost deblocate”, spune slt. Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU Drobeta.

Pompierii mehedinţeni intervin la acest moment pentru deblocarea unui autoturism înzăpezit pe drumul comunal DC 20 în localitatea Gârniţa. În autoturism se află două persoane, din care una dependentă de insulină.

Pe calea ferată care leagă Drobeta Turnu Severin de Orşova au avut loc mai multe blocaje care au paralizat circulaţie. Mai mulţi copaci au căzut pe şine şi chiar au rupt cablurile de curent. Trenul IR 1696 încă din toiul nopţii şi până spre prânz, cu 200 de persoane la bord, a stat blocat în Gara Orşova şi a fost repus în mişcare începând cu ora 10.30. După ce a aşteptat şapte ore în gara Orşova, trenul a parcurs circa un kilometru, după care s-a oprit din nou. Călătorii au mai aşteptat alte două ore, până ce copacul a fost înlăturat. În jurul orei 12.40, garnitura s-a pus în mişcare, dar s-a oprit din nou după 5 minute de mers, în gara Valea Cernei, pentru că a apărut o a treia avarie la reţeaua electrică. Un alt blocaj a intervenit pe viaductele dintre Gura Văii şi Orşova, din cauza unui copac căzut peste şine şi peste reţeaua de curent.

Judeţul Mehedinţi se află sub atenţionare meteorologică de Cod Galben şi Cod Portocaliu  numai pentru zona de nord-vest a judeţului. Pompierii mai spun că nu sunt semnalate drumuri blocate sau persoane aflate în dificultate.

citeste totul despre: