O mână de ajutor pentru Moş Crăciun. Se strâng cadouri pentru copii. „E momentul să ne ajutăm şi singuri“

O mână de ajutor pentru Moş Crăciun. Se strâng cadouri pentru copii. „E momentul să ne ajutăm şi singuri“

FOTO Facebook

Dacă în anii trecuţi Round Table 2 Drobeta a sprijinit acţiunea prietenilor din Masa Rotundă Germană doar ajutându-i să distribuie pachetele cu cadouri copiilor din Mehedinţi în preajma Crăciunului, anul acesta a decis să susţină acţiunea lor demarând o acţiune proprie de strângere de cadouri în Severin.

”Nu vom ajunge niciodată la numărul de cadouri aduse de ei şi o acţiune atât de amplă cum este a lor depăşeşte resursele noastre, dar considerăm că este momentul să încercăm să ne ajutăm şi singuri. Până la urmă, pregătirea unui cadou, cu gândul la un copil care îşi doreşte de ziua lui o păpuşă, iaurt şi banane este pentru noi înşine un moment de dăruire”, spun organizatorii.

La această acţiune s-au alăturat cluburile Cercetaşii României, Lions Severin şi Leo Club Drobeta.

”E simplu: într-o cutie de carton pune hăinuţe, alimente neperisabile, jucării, rechizite sau obiecte de igienă personală, iar apoi împachetează totul, specificând vârsta şi sexul copilului căruia îi este destinat cadoul. Termenul limită este 27 noiembrie, iar cadourile pot fi aduse la Kripton Club Pub&Grill, la Brutaria Mariucai, sau ne puteţi contacta şi vor fi preluate de către voluntarii noştri”, spune cei de la Leo Club Drobeta.

Peste 10.000 de copiii din judeţul Mehedinţi primesc în fiecare an cadouri din Germania. Este o acţiune umanitară care datează încă din 2001 şi se datorează organizaţiilor Masa Rotundă şi Cercul Doamnelor.
Pachetele sunt oferite de copiii din Germania, care răspund cu mare entuziasm apelului lansat de cele două organizaţii, în felul acesta fiind educaţi încă din copilărie în spiritul de a dărui, de a oferi o mână de ajutor semenilor.

Fiecare copil din Germania pregăteşte un pachet corespunzător grupei lui de vârstă, cu jucării, dulciuri, hăinuţe, rechizite. Cadourile împachetate sunt aduse în centre de depozitare în Germania, de acolo membrii organizaţiilor Masa Rotundă şi Cercul Doamnelor le ambalează în cutii, le etichetează pe grupe de vârstă şi apoi se ocupă de transportul lor pentru a le aduce în România.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: