Noul prefect al judeţului Mehedinţi a fost învestit în funcţie

Noul prefect al judeţului Mehedinţi a fost învestit în funcţie

Ceremonia de învestire a avut loc în sala mare a Prefecturii Mehedinţi FOTO Alexandra Georgescu

Sâmbătă, 7 decembrie, la Prefectura Mehedinţi, în prezenţa ministrului de Interne, Marcel Vela şi ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Cristinel Pavel a depus jurământul de învestire în funcţia de prefect.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul Marcel Vela a dat citire hotărârii  Guvernului României nr. 835/6.12.2019  ”privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de prefect al judeţului Mehedinţi de către domnul Pavel Cristinel”, după care prefectul Cristinel Pavel a depus jurământul.

În discursul său, noul prefect al judeţului Mehedinţi, Cristinel Pavel, a transmis că doreşte o mai mare transparenţă în activitatea administrativă:

”Vreau să mulţumesc pentru încrederea acordată, un nou mandat de prefect reprezintă pentru mine o onoare deosebită şi, în acelaşi timp, o mare responsabilitate. Îmi doresc transparenţă în activitatea administrativă, dar şi implicare promptă în soluţionarea problemelor fiecărei comunităţi din judeţ, cu alte cuvinte o schimbare în bine în administraţie”.

”Vă rog să-mi permiteţi să îl felicit pe domnul prefect, vă felicit pe dumneavoastră, pe toţi cei care lucraţi în Prefectură, partenerii din deconcentrate, din instituţiile care sunteţi alături de prefect pentru ca domnia sa să reprezinte cu cinste Guvernului României în judeţul Mehedinţi. Vă doresc tuturor mult succes, vă doresc sărbători fericite şi împreună cu domnul prefect să aveţi doar bucurii şi satisfacţii”, a declarat ministrul Marcel Vela.

”Îmi doresc ca şi judeţul Mehedinţi să reuşească să depăşească bariera şi să ajungă din urmă judeţele avansate din România. Ne uităm cu jind la vestul ţării, la nordul Moldovei şi îmi doresc ca şi judeţul Mehedinţi să ajungă acolo. Primarii din judeţul Mehedinţi au uşa deschisă la mine, Guvernul României se preocupă de primari indiferent care este culoarea lor politică, iar eu îmi doresc ca toţi primarii din Mehedinţi să beneficieze de fonduri pentru a putea dezvolta judeţul. Pentru proiecte majore voi merge în Parlament şi voi căuta consens politic cu toate forţele politice şi veţi vedea în perioada următoare un proiect mare pe care îl vom demara. (...) Toată lumea vreau să respecte legea. Nu vreau să mai existe oameni care sunt fugăriţi pentru apartenenţă politică şi s-a întâmplat lucrul acesta în judeţul Mehedinţi. Nu vreau ca instituţiile deconcentrate să se mai implice în lupta politică”, a spus la rândul său ministrul Economiei.

La ceremonie au participat subprefectul Octavian Tuţu, reprezentanţii autorităţilor publice locale, ai serviciilor publice deconcentrate şi personalul Instituţiei Prefectului Judeţul Mehedinţi.

Cristinel Pavel este la al doilea mandat de prefect, primul fiind în timpul guvernului tehnocrat condus de Dacian Cioloş. Este absolvent al Universităţii Politehnice din Timişoara şi de-a lungul carierei sale a ocupat funcţii de conducere importante în judeţul Mehedinţi. După încetarea primului mandat de prefect, a fost directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Statistică Mehedinţi.

Fostul prefect al judeţului Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, nu a participat la ceremonia de învestire.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările