Muncitorul cu arsuri grave de la Şantierul Naval Orşova va ajunge într-un spital din Belgia

Muncitorul cu arsuri grave de la Şantierul Naval Orşova va ajunge într-un spital din Belgia

Muncitorul de la Şantierul Naval Orşova, care a suferit miercuri, 17 aprilie,  arsuri grave la locul de muncă, a fost preluat în această dimineaţă de un elicopter SMURD pentru a fi transportat la Bucureşti, de unde va pleca la un spital din Belgia.

Muncitorul în vârstă de 56 de ani este în stare gravă pentru că a suferit arsuri pe circa 80 la sută din suprafaţa corpului. Accidentul s-a petrecut miercuri după-amiază în timp ce efectua lucrări cu un aparat de sudură autogen într-o încăpere a unui vas în construcţie. Hainele de pe el i-au loc foc, colegii de muncă fiind cei care i-au sărit primii în ajutor.

Joi dimineaţă a fost preluat de un elicopter SMURD pentru că s-a luat decizia internării sale într-un spital din Belgia.

Un alt muncitor a suferit arsuri la braţe şi a primit în cursul zilei de miercuri îngrijiri medicale la Spitalul de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin, nefiind nevoie de spitalizare.


ITM Mehedinţi a sistat lucrările pe nava respectivă până când factorii responsabili ai şantierului vor face dovada că au adus la îndeplinire măsurile de remediere a deficienţelor constatate la faţa locului de inspectori. Din primele cercetări s-a ajuns la concluzia că accidentul s-a produs din cauza faptului că în încăperea în care muncitorul efectua lucrări de sudură se găseau materiale inflamabile. La finalul anchetei, ITM Mehedinţi va sancţiona Şantierul Naval cu o amendă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: