Ministerul Culturii organizează o consultare publică despre Cetatea Ada Kaleh

Ministerul Culturii organizează o consultare publică despre Cetatea Ada Kaleh

FOTO Facebook

“Cetăţi invizibile: Ada Haleh”, sub acest titlu va avea loc o consultare publică la Drobeta Turnu Severin cu scopul de a identifica cele mai eficiente metode prin care patrimoniul „invizibil” poate fi valorificat cultural şi turistic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consultarea Publică va avea loc miercuri, 17 octombrie, în Pavilionul expoziţional din Pădurea Crihala, în Drobeta-Turnu Severin.

Scopul consultării publice este de a identifica cele mai eficiente metode prin care patrimoniul „invizibil” poate fi valorificat cultural şi turistic.

Totodată, consultarea publică va constitui un prilej pentru a crea parteneriate în vederea realizării în anul 2019 a unui festival internaţional de artă contemporană pe această temă în Drobeta-Turnu Severin.

Evenimentul este organizat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, prin Unitatea de Management a Proiectului, în cadrul CultPlatform_21 – Creative Spaces of the 21st Century.

Proiectul CultPlatform_21 este implementat în parteneriat cu 19 organizaţii din 8 state europene şi este finanţat prin intermediul Programului Transnaţional Dunărea. Proiectul îşi propune identificarea patrimoniului ascuns de-a lungul Dunării şi valorificarea acestuia prin intermediul artei contemporane şi a noilor tehnologii.

Cetatea Ada Kaleh, ce a fost catalogată drept un paradis fiscal al României, a avut o istorie zbuciumată, datorită poziţiei sale strategice, găsindu-se mereu fie sub stăpânirea turcă, fie sub stăpânirea austriacă. După construirea Sistemului Hidroenergetic şi de Navigaţie de la Porţile de Fier I, Insula Ada-Kaleh a ajuns sub apele Dunării, iar cetatea a fost mutată pe Insula Şimian.

 

citeste totul despre: