Mii de severineni au primit Sfânta Lumină în Noaptea de Înviere

Mii de severineni au primit Sfânta Lumină în Noaptea de Înviere

Slujba de inviere la Catedrala ortodoxă din Turnu Severin FOTO Episcopia Severinului şi Strehaiei

La Catedrala episcopală din Drobeta Turnu Severin, programul liturgic închinat Slăvitului Praznic al Învierii Domnului a debutat sâmbătă, începând cu orele 23:30, când a fost săvârşit Canonul Sâmbetei celei Mari, apoi s-a oficiat Slujba Învierii, urmată de Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie.

Mii de credincioşi aflaţi în centrul oraşului Turnu Severin au primit Sfânta Lumină în faţa Catedralei Episcopale adusă de la Ierusalim.

Slujba de Înviere a fost săvârşită de Preasfinţitul Nicodim, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi, slujitori ai Catedralei episcopale. Într-un glas, cler şi popor, martori ai ridicării Mântuitorului din morţi, au cântat "Hristos a înviat!".

Sărbătoarea Învierii Domnului este, totodată, unul dintre hramurile Catedralei episcopale, alături de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, putătorul de biruinţă, ocrotitorul Severinului.

În cadrul slujbei de Înviere, s-a dat citire Pastoralei Preasfinţitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei. Pastorala a fost citită, potrivit rânduielii bisericeşti, în toate bisericile din Mehedinţi.

Cei care, din binecuvântate pricini, nu au putut participa la Slujba de Înviere, au avut posibilitatea de a o asculta în transmisiune directă la postul de radio "Lumina", pe frecvenţa 90,4 FM.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: