Micii producători s-au mutat pe Facebook din cauza pandemiei. Ce preţuri se practică online în judeţul Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook Piaţa Online Drobeta Turnu Severin
FOTO Facebook Piaţa Online Drobeta Turnu Severin

Producătorii autohtoni vând tot felul de produse în mediul online. Ei au grupuri unde fiecare om poate să comande produsele de care are nevoie.

În judeţul Mehedinţi, pe Facebook a fost creat grupul ”Piaţa Online Drobeta Turnu Severin”, în care agricultorii şi nu numai postează zilnic ce au de vânzare, iar cei care doresc să cumpere de la ei  îi apelează. Ulterior, produsele sunt livrate la domiciliul fiecărui client.

”Acest grup este pentru anunţuri si oferte de produse alimentare, artizanale, handmade, pentru a fi cunoscute de către cei care sunt interesaţi de achiziţionarea acestora. Este recomandat ca în această perioadă cu restricţiile de circulaţie să puneţi în special oferte cu livrare la domiciliu. Postările trebuie să includă în mod obligatoriu un număr de telefon sau un link de contact pentru ca potenţialii cumpărători să poată comanda”, scrie administratorul grupului.

Aşa se face că afacerile multor producători agricoli ori mici comercianţi s-au mutat din cauza pandemiei în reţelele de socializare. Mehedinţenii pot să cumpere legume de sezon (salată verde – 2 lei/bucata, ceapă verde – 1 leu/legătura, ş.a),  brânză de vacă la 15 lei/kg, ouă de găină (70 bani) flori (panseluţe, crăiţe, begonie şi verbina şa 3 lei/bucata)., miere de albine (19 lei/kilogramul) şi chiar celebra bragă produsă la Severin, numită şi ”băutura sultanilor”.

”Printr-un serviciu de comenzi la domiciliu pentru produsele noastre: bragă - sticla 2L - 6 lei, ciocolată de casă – 1,5 lei/bucata şi baklava - 10 lei caserola (250gr). Pentru comenzi mai mari de 20 de lei, transportul este gratuit”, aşa sună anunţul celebrei familii de comerciaţi de bragă ”La Baiaram”.

Producătorii autohtoni care cresc legume în sere sunt cei mai afectaţi de pandemie. Aceştia sunt disperaţi pentru că nu pot să vândă producţia în târguri, motiv pentru care au pierderi mari. Comercializarea prin intermediul internetului este o soluţie, dar vânzările nu sunt atât de mari ca să le acopere cheltuielile de peste iarnă. 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite