Mehedinţi: Cele mai bune locuri de pescuit pe Dunăre. Patria somnilor este în Cazanele Mari

Mehedinţi: Cele mai bune locuri de pescuit pe Dunăre. Patria somnilor este în Cazanele Mari

Cele mai bune locuri de pescuit pe Dunăre

Judeţul Mehedinţi este raiul pescarilor, în fiecare an în jur de 20.000 de pescari sportivi primind viză de la Poliţia de Frontieră pentru a putea pescui pe malul Dunării. Care sunt, însă, cele mai bune locuri de pescuit pe Dunăre?

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe o distanţă de 190 de kilometri fluviali, de la Salcia până la Şviniţa, împătimiţii acestui sport pot să vină la pescuit. Fiindcă Mehedinţiul este un judeţ de graniţă, pescarii trebuie să treacă mai întâi pe la Poliţia de Frontieră, unde primesc gratuit o viză. Altfel riscă amenzi usturătoare.

Pe lângă mehedinţeni, la malul Dunării vin foarte mult pescari din zona de suv-vest a ţării, în mod special din Gorj şi Timiş.

Locurile bune de pescuit sunt multe în Mehedinţi, dar vă prezentăm aici cele mai importante puncte pe care nu trebuie să le rataţi.

Cele mai bune locuri de pescuit pe Dunăre

1. Pe Dunărea Mică (pe braţul Gogoşu), la kilometri fluviali 860-870, pe direcţia localităţii Izvoarele, locul numit „La Ciocolate”.

2. La Staţia de Pompe de la Ostrovul Mare (km fluvial 865)

3. La Cheile Portului, în zona localităţii Gruia.

4. Zona localităţii Pristol se numără, şi ea, printre cele mai bune locuri de pescuit pe Dunăre. 

5. Pentru sezonul toamnă-iarnă (la răpitor) – pe direcţia localităţilor Crivina, Ţigănaşi. Potrivit portalului pescarmehedintean la Porţile de Fier II - Ţigănaşi  sunt două turbine imediat cum treci podul. Dacă funcţionează, zona mişună de avat şi şalău, este curent foarte puternic lângă turbine. Mai la vale se poate prinde peste paşnic la lansetă şi plută.

6. La Orşova - Eşelniţa, pentru adepţii pescuitului la clean spinning sunt câteva puncte unde sunt locuinţe acoperite de apă, în Golful Graţca, în zona bisericii vechi de la Eşelniţa.

7. Dubova – tot golful e bun de pescuit şi se numără printre cele mai bune locuri de pescuit pe Dunăre.

8. Cazanele Mari – raiul somnilor de dimensiuni mari. Pescarulmehedintean avertizează că accesul este foarte dificil şi sunt foarte puţine locuri unde se poate pescui de pe mal – numai pentru cei cu mult curaj şi experienţă în alpinism sau pentru posesorii de barcă, dar o barcă seriosă fiindcă aici curenţii sunt foarte puternici.

9. Cazanele Mici – locul bun pentru somn.

10.  Şviniţa – loc pentru răpitori în special.

Călăraşi: Cele mai bune locuri de pescuit pe Dunăre. Evadare în paradisul de pe insula Păcuiul lui Soare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: