Marşul pentru Viaţă a scos din case peste 200 de copii şi tineri, dornici de mişcare

Marşul pentru Viaţă a scos din case peste 200 de copii şi tineri, dornici de mişcare

Locul de unde s-a dat startul FOTO Alexandra Georgescu

Vremea frumoasă, tocmai bună pentru a face mişcare în aer liber, i-a scos din case pe oameni. Peste două sute de severineni, în mare parte copii şi tineri, s-au aliniat, duminică, 24 martie, la startul „Marşului pentru Viaţă” în municipiul Drobeta Turnu Severin.

Evenimentul, organizat de Asociaţia "Anastasia" a Episcopiei Severinului şi Strehaiei  în colaborare cu Asociaţia "Studenţi pentru viaţă" şi Direcţia de Patrimoniu Istoric şi Turism Cultural, a început la Turnu Severin, la ora 14,30 şi s-a sfârşit câteva ore mai târziu. Cei mai încântaţi au fost, evident, copiii.

Participanţii au defilat cu biciclete, role şi trotinete pentru promovarea vieţii şi importanţei copiilor pentru viitorul societăţii.

“În Drobeta Turnu Severin astăzi se organizează pentru a doua oară marşul pentru viaţă. Este o acţiune pe care Asociaţia Studenţi pentru Viaţă din Bucureşti a iniţiat-o cu câţiva ani în urmă. La noi, după cum v-am spus, este a doua oară pentru că în 2017 am reuşit să organizăm prima ediţie, anul trecut nu ne-a lăsat zăpada. Marşul pentru Viaţă nu face altceva decât să susţină viaţa, să încerce să scoată în evidenţă importanţa copiilor, importanţa naşterii copiilor şi frumuseţea vieţii şi, bineînţeles, unicitatea ei. În acest an chiar avem un slogan care scoate în evidenţă unicitatea fiecărui copil”, a declarat Mihai Cordodel de la Asociaţia Anastasia.

Participanţii au plecat în marş din dreptul Liceului de Artă "I. Şt. Paulian" spre Pădurea Crihala, unde avut loc activităţi în aer liber şi o tombolă cu premii, constând în articole sportive, pentru participanţii la marş.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: