Lumina sfântă ajunge şi la Severin

Lumina sfântă ajunge şi la Severin

Slujba va fi oficiată de PS Episcop Nicodim

Credincioşii sunt aşteptaţi să participe la slujba de Înviere ce va fi oficiată la miezul nopţii de sâmbătă spre dumincă în toate bisericile din Mehedinţi. La Catedrala Episcopală, slujba va fi oficiată de Prea Sfinţitul Episcop Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

În noaptea Învierii, Sfânta Lumină de la Ierusalim va fi adusă la Catedrala Episcopală în jurul orei 23.00 de o delegaţie de preoţi de la Centrul Eparhial.
 
De asemenea, toţi preoţii din municipiu vor primi Sfânta Lumină pe care o vor dărui credincioşilor la Slujba de Înviere.
 
Lumina Sfântă este considerată de creştinii ortodocşi a fi o minune care se întâmplă în fiecare an la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim în Sâmbata Mare, ziua dinaintea Paştelui Ortodox.

Mulţi o consideră cea mai veche atestată minune anuală a lumii creştine. A fost documentată consecvent din 1106, menţiunile anterioare fiind sporadice.
 
Ceremonia coborârii sfintei lumini este transmisă în fiecare an în direct în Grecia, Rusia, Ucraina, România, Belarus, Bulgaria, Georgia, Cipru, Liban şi alte ţări ortodoxe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările