Locuri de muncă în agricultură în Portugalia şi Danemarca

Locuri de muncă în agricultură în Portugalia şi Danemarca

FOTO Arhivă

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mehedinti, prin intermediul Serviciului EURES România, anunţă organizarea la Târgu Jiu, la mijlocul lunii februarie 2019, a bursei locurilor de muncă în domeniul sezonier agricultură, pentru 50 locuri de muncă oferite de un angajator danez în Portugalia şi Danemarca, la cules de mazăre.

Ştiri pe aceeaşi temă

Se va munci într-o fermă cu lucrători din diverse ţări, cu oportunităţi de dezvoltare a abilităţilor de muncă şi socializare. Angajatorul danez deţine în Portugalia o filială a firmei daneze Greenpeas. Compania promovează respectul reciproc, responsabilitatea şi încrederea reciprocă între lucrători.

Durata contractului pentru Portugalia este  aprilie – iunie 2019 (Program de lucru 30 - 40 ore, 6 zile/săptămână), iar pentru Danemarca este iunie – octombrie 2019.

În Portugalia cazarea se face în case echipate cu toate utilităţile. Taxa de cazare plătită de lucrător/lună este de 100 - 120 euro, incluzând consumul/utilităţile.

Transportul dus-întors România-Portugalia este plătit de angajator, urmând să recupereze banii din salariile plătite angajatului.Transportul de la locul cazării la locul de muncă este gratuit, fiind asigurat de către angajator. În Danemarca cazarea se face în rulote, în camping sunt disponibile: bucătărie, sală de mese, toalete, baie cu duşuri, maşini de spălat, internet Wireless. Taxa de cazare plătită de lucrător/zi este de 8 euro şi acoperă inclusiv gazul, apa şi electricitatea.  Transportul dus-întors Romania-Danemarca este în sarcina lucrătorului.

Pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături, angajatorul va pune la dispoziţia lucrătorilor un autobuz, contracost pentru 1,5 euro/zi/persoană. Opţional, lucrătorii pot să îşi aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă. 

În Portugalia, plata muncii este în funcţie de cantitatea culeasă, în lădiţe, caserole cu gramaj specific. Salariul minim/lună/persoană pentru 173 de ore de lucru este de 700 euro brut. Dacă se culege mai mult de 1950 kg în 173 de ore, se va plăti, pentru fiecare kg. cules în plus, 0,30 euro/kg, ca bonus. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislaţiei portugheze. În Danemarca, plata muncii este în funcţie de cantitatea culeasă, în lădiţe, caserole cu gramaj specific. Salariul este 0.6 euro brut/kg+12,5% alocaţie de concediu. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislaţiei daneze.

Candidaţii trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba română, cu poză inclusă, pe adresa de email: work@greenpeas.dk. Termenul limită pentru trimiterea aplicaţiilor este 1 martie 2019. Instrucţiunile de aplicare se găsesc pe website-ul www.My-greenpeas.com. Selecţia va avea loc la mijlocul lunii februarie 2019, în Târgu-Jiu. Detaliile referitoare la data, locatia şi programul selecţiei vor fi trimise numai persoanelor invitate. Nu sunt admise alte persoane la interviu. Ulterior selecţiei, se va putea aplica până în data de 01.03.2019.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: