Locuitorii comunei Bala-Mehedinţi au fost învăţaţi să nu mai vorbească cu necunoscuţii

Locuitorii comunei Bala-Mehedinţi au fost învăţaţi să nu mai vorbească cu necunoscuţii

Locuitorii comunei Bala au fost sfătuiţi să se ferească de hoţi

Hoţii umblă în grupuri şi profită de neatenţia oamenilor şi le fură bunurile

Ştiri pe aceeaşi temă

După culesul viilor începe sezonul de fabricare a ţuicii, iar oamenii scot din beci cazanele necesare acestui proces de producţie. Grupuri de cetăţeni romi care, se deplaseaza din alte judeţe, au început să fure din comuna Bala şi din satele arondate şi sunt cu ochii pe aceste obiecte.

Aceştia, pătrund cu acordul proprietarilor în curtea locuinţei şi sub pretextul achiziţionarii de fier vechi sau produse alimentare, profită de lipsa şi neatenţia  victimelor  şi fură cazanele  de fabricat ţuică sau alte bunuri de valoare. 

Locuitorii comunei au aflat riscurile pe care le implică invitarea necunoscuţilor în case de la poliţişti şi elevii şcolii din localitate în cadrul caravanei de informare“Alege Siguranţa”.

La porţile găsite încuiate, micii voluntari, au lasat pliante în poartă sau cutiile poştale.

„Informarea cetăţenilor şi transmiterea de sfaturi preventive s-a facut prin intermediul statiilor de emisie-receptie ale autoturismelor din dotarea SIR.

În timpul rulării de sfaturi pentru prevenirea furturilor din locuinţe, elevii şcolii din localitate,  au fost îmbrăcaţi în vestuţe reflectorizante inscripţionate “Voluntar Poliţie”.

Ei ne-au sprijinit în distribuirea a peste 400 fluturaşi, împartind sfaturi şi recomandari locuitorilor comunei pentru adoptarea unor atitudini responsabile şi de autoprotecţie”, a declarat  Mirela Bragă, şef Compartimentul de Analiza şi Prevenire a Criminalităţii, IPJ  Mehedinţi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările