Lemn confiscat de jandarmi la Şimian şi Vânju Mare

Lemn confiscat de jandarmi la Şimian şi Vânju Mare

Au furat arborii din fondul forestier naţional FOTO IJJ Mehedinţi

Jandarmii mehedinţeni au ridicat în vederea confiscării peste 5 mc de material lemnos, precum şi mai multe articole de îmbrăcăminte susceptibile de a fi contrafăcute.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma acţiunilor desfăşurate în domeniul prevenirii delictelor silvice, jandarmii au identificat în zona împădurită ce aparţine Ocoalelor Silvice Şimian şi  Vânju Mare,  trei cetăţeni care tăiaseră mai mulţi arbori, pe care se pregăteau să-i încarce şi să-i transporte la domiciliul acestora,  în vederea comercializării.

În urma cubajului efectuat împreună cu lucrători silvici,  a rezultat cantitatea de 5,5 mc de lemn esenţă stejar şi salcâm. Împotriva celor trei bărbaţi, jandarmii au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere fără drept de arbori nemarcaţi şi furt de arbori din fondul forestier naţional.

O altă infracţiune a fost constatată în târgul săptămânal din localitatea Pătulele,  după ce jandarmii au identificat o femeie de 44 ani,  din Mehedinţi, care oferea spre vânzare mai multe produse susceptibile de a fi contrafăcute. Articolele de îmbrăcăminte purtând sigla unor mărci originale, pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documente de provenienţă,  au fost ridicate şi predate lucrătorilor din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Pe numele femeii au fost întocmite actele de sesizare privind punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară  cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare şi oferirea produselor sau comercializarea ori deţinerea lor în acest scop.
           

citeste totul despre: