Lecţie de prevenire predată de jandarmi elevilor  de la “Alice Voinescu”

Lecţie de prevenire predată de jandarmi elevilor  de la “Alice Voinescu”

Elevii au ascultat cu atenţie sfaturile jandarmilor FOTO IJJ Mehedinţi

La solicitarea cadrelor didactice de la Şcoala cu clasele I-VIII ,,Alice Voinescu’’ din Drobeta Turnu Severin, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mehedinţi s-a desfăşurat o activitate informativ-educativă de prevenire a violenţei în mediul şcolar.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul acestei activităţi,  având ca mesaj ,,Respectă şi vei fi respectat”,  au fost prezentate elevilor şi cadrelor didactice expuneri referitoare la prevenirea şi combaterea agresiunilor verbale, agresiunilor fizice de orice fel, comiterea unor fapte de natură contravenţională sau penală, respectarea normelor de convieţuire socială.

Trusa criminalistică,  materialele de protecţie şi intervenţie le-au fost prezentate micilor musafiri de către un  luptător din cadrul Detaşamentului Mobil de Intervenţie,  care le-a explicat şi situaţiile în care jandarmii intervin în sprijinul cetăţenilor.

„Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul ediţiei a XIII-a a <<Festivalului naţional al şanselor tale>>, sub genericul <<Mediul social mai sigur, o educaţie mai performantă>> şi a avut ca scop prevenirea delincvenţei juvenile şi reducerea numărului de elevi victime ale violenţei şcolare prin promovarea comportamentului  civic bazat pe respect reciproc şi  dezvoltarea comportamentului non-violent”, a precizat Claudia Mendea, purtătorul de cuvânt al IJJ Mehedinţi.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: