Judeţul Mehedinţi, implicat în  proiectul ”LET’S DO IT, DANUBE!”

Judeţul Mehedinţi, implicat în  proiectul ”LET’S DO IT, DANUBE!”

Evenimentul se va concretiza prin curăţarea malurilor Dunării FOTO Corina Macavei

Administraţia Naţională “Apele Române” este partener strategic al proiectului “Let’s Do It, Danube !”, eveniment care se va concretiza în curăţarea malurilor Dunării chiar de Ziua Internaţională a fluviului, pe data de 29 iunie 2014.

Ştiri pe aceeaşi temă

După colaborarea din cadrul celor patru ediţii ale zilei naţionale de curăţenie, echipa Let’s Do It, România! desfăşoară pentru prima oară proiectul Let’s Do It, Danube ! împreuna cu A.N. ”Apele Române”.
Proiectul cuprinde o campanie de educaţie, care a început, déjà, în şcolile din judeţele dunărene, şi curăţarea propriu-zisă, eveniment ce a consacrat mişcarea Let’s Do It, Romania!.

Prima etapă a proiectului a început, în data de 7 aprilie, printr-o amplă campanie de educaţie non-formală privind ecologia şi protejarea mediului şi a apelor şi va continua până la terminarea anului educaţional.

„Am început cu mult entuziasm acest proiect. Echipele judeţene au dat dovadă de o mobilizare exemplară, în cadrul acţiunii Săptămâna Altfel, mai exact, începerea campaniei de educaţie ecologică. Considerăm acest parteneriat ca fiind unul firesc, având în vedere rolul Administraţiei Naţionale ”Apele Române” si preocuparea continuă a acestora de a păstra apele curate din România. Este un prim pas spre un proiect pe termen lung şi dorim să continuăm împreună drumul pe care am pornit ”, a declarat Andrei Coşuleanu, director executiv “Let`s Do It, Romania!“

”Am fost încântaţi să aflăm de iniţiativa echipei de tineri din cadrul ”Let’s Do It, Romania!” de a începe  proiectul ”Let’s Do It, Danube!”. Se ştie că existenţa umanităţii depinde de factorul numit ”apă”. Fără apă nu există viaţă şi, ca orice resursă, ea este epuizabilă şi nu trebuie folosită în exces. Consider că rolul acestui proiect este de conştientizare a fiecărui cetăţean în parte de a păstra, conserva şi proteja resursa de apă. Acest parteneriat reprezintă o cale de a reflecta asupra obiceiurilor de utilizare a apei, în mod responsabil, dar şi asupra rolului acesteia în susţinerea ecosistemelor şi a vieţii umane ”, a declarat  dr. ing. Vasile Pintilie, director general al Administraţiei Naţionale „Apele Române”.

Judeţele implicate, în acest an, în cadrul zilei de curăţenie sunt: Caraş – Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa. Din 2010, până în prezent, echipele de voluntari “Let`s Do It, Romania!” au curăţat 35 de zone în judeţul Tulcea şi au participat la diferite evenimente pentru protejarea Dunării şi a arealului Deltei Dunării.

“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Inspirat din iniţiativa Estoniei, unde 50 000 de voluntari au luat parte la ziua de curăţenie organizată, pe data de 3 mai 2008. Din 2010 până acum, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 900.000 de voluntari care au reuşit să adune peste 2.000.000 de saci, iar media de deşeuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31%.             

Citeşte şi:

ANPA susţine că nu braconajul ci apa prea rece ţine scrumbia departe de plasele pescarilor autorizaţi

A dispărut scrumbia de Dunăre. La Brăila, pescarii se plâng că nu prind deloc, iar gospodinele sunt necăjite că nu pot respecta tradiţia de Florii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: