ISU Drobeta se dotează pe fonduri europene

ISU Drobeta se dotează pe fonduri europene

Partenerii sârbi în proiect

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al Judeţului Mehedinţi a organizat vineri, 15 decembrie 2017, la  Sala Virgil Ogăşanu a Palatului Culturii “ Teodor Costescu”, o conferinţă de presă de lansare a proiectului „Întărirea capacităţii autorităţilor române şi sârbe de a reacţiona în caz de inundaţii şi cutremure”, derulat în cadrul Programului IPA de cooperare transfrontalieră România - Republica Serbia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul va fi implementat de către Ministerul de Interne al Republicii Serbia – Sectorul pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă, în calitate de beneficiar lider de proiect, şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi, în calitate de Partener 2.

Proiectul va fi implementat pe o perioadă de doi ani, având prevăzut un buget total de 2.020.605,30 euro, din care suma de 982.947,00 euro revine Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi.

În cadrul proiectului, ISU Drobeta va achiziţiona următoarele echipamente: un camion pentru intervenţii la accidente colective şi calamităţi; un camion de sprijin logistic (pentru organizarea unei tabere pentru sinistraţi sau a unei baze de operaţiuni – 70 persoane); un camion pentru transportul materialelor de intervenţie la locul intervenţiei; două microbuze (16+ 1 persoane); bărci de salvare; echipamente de protecţie individuală pentru intervenţia în caz de inundaţii şi căutare-salvare sub dărâmături.
  
Proiectul va acorda o atenţie deosebită creşterii gradului de conştientizare a populaţiei, în special în rândul elevilor, cu privire la măsurile de prevenire şi la modalităţile de a reacţiona în situaţii speciale provocate de inundaţii şi cutremure.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările