GALERIE FOTO Băncile din clasa pregătitoare în nordul Mehedinţiului întârzie din cauza taifunurilor din Asia

GALERIE FOTO Băncile din clasa pregătitoare în nordul Mehedinţiului întârzie din cauza taifunurilor din Asia

Ciprian este unul din cei şapte prichindei care vor învăţa la clasa pregătitoare la Şovarna

Livrarea mobilierului necesar pentru dotarea mai multor clase pregătitoare din nordul Mehedinţiului este în întârziere din cauza taifunurilor „Bolaven" şi „Tembin". Printre unităţile şcolare afectate se numără cele din comunele Obîrşia Cloşani şi Şovarna.  

Nu mai este foarte mult timp până la începerea unui nou an şcolar şi pregătirile pentru primirea elevilor în clasa pregătitoare ar trebui să fie pe ultima sută de metri. Şcolile din Mehedinţi sunt, în mare parte, în grafic, însă sunt şi câteva şcoli care încă nu au achiziţionat mobilierul special pentru cei care vor învăţa în clasele pregătitoare.

Potrivit inspectorului şcolar general, Marian Şuţă, mai multe şcoli din zona de nord a judeţului nu au primit mobilierul. De vină este firma care a câştigat licitaţia deoarece a întârziat livrarea din cauza taifunurilor din largul Oceanului Pacific care au afectat transportul naval.

„Centrul Şcolar Baia de Aramă, care deserveşte câteva şcoli, are o întârziere din cauza firmei care a câştigat licitaţia. Problema este naţională pentru că este o firmă care a câştigat licitaţia în aproape toată ţara. Are o întârziere de livrare cu mobilierul deoarece, aşa am înţeles şi eu, îl aduce din Asia. Din cauza unui taifun, au fost probleme cu vaporul astfel că s-a creat această întârziere. Cu excepţia menţionată judeţul nostru este în grafic. Mobilierul a fost instalat în clase într-o proporţie de 75 la sută", a declarat inspectorul şcolar general, Marian Şuţă.

Astăzi, la şcoala din Şovarna, câteva cadre didactice care se aflau în unitate habar n-aveau de ce întârzie mobilierul. „Nu ştim de ce întârzie, dar cred că până va începe şcoala o să vină şi mobilierul. La clasa pregătitoare avem şapte copii şi vor învăţa simultan cu elevii din clasele a II-a şi a IV-a", ne-a spus o doamnă profesoară.


Ciprian Moştioru este unul din cei şapte prichindei care peste două săptămâni va merge la clasa pregătitoare. Este încântat că va învăţa în aceeaşi şcoală cu fratele său mai mare, dar totuşi regretă şi grădiniţa, unde avea mai mulţi prieteni. „Vreau şi la şcoală şi la grădiniţă. La grădi mă jucam mult", spune Ciprian.

Mama acestuia, Laura Moştioru nu este deloc încântată de faptul că fiul său va merge la clasa pregătitoare.

„Mi se pare o prostie. Ori că mergea la grădiniţă ori că se duce acolo şi nu face nimic. Mare lucru nu ştim despre această clasă, n-avem mobilier, profesori", spune  Laura Moştioru.

În judeţul Mehedinţi s-au înscris, pentru anul şcolar 2012-2013, 1.405 copii şi s-au format 119 de clase, din care 64 sunt independente, iar 55 de clase vor fi simultane. În clasele simultane, micuţii vor învăţa alături de alţi elevi din clase mai mari cu unul sau doi ani, majoritatea acestor situaţii fiind întâlnite în mediul rural.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările