FOTO/Turnu Severin: Ministrul Atilla Cseke a oficializat descentralizarea Spitalului Județean

La protocolul de semnare a documentelor, ministrul a vorbit despre posibila creștere a calității managementului instituției și a dat asigurări în ceea ce privește plata datoriilor de peste 100 de miliarde pe care le înregistrează unitatea spitalicească.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul Sănătății, Atilla Cseke, a efectuat o vizită în Drobeta Turnu Severin cu ocazia preluării Spitalului Județean în administrația Consiliului Judeţean Mehedinţi.  

„După părerea mea, acest demers va conduce la eficientizarea serviciilor medicale și în județul dumneavoastră. Nu va fi un proces ușor. Nu aș vrea să creez iluzia că, începând de mâine, calitatea serviciilor medicale se va îmbunătăți în mod semnificativ, dar cred că implicarea la nivel local și supravegherea managementului de aici și nu de la București, va conduce, pe termen mediu, la îndeplinirea acestui obiectiv”, a declarat oficialul.

Marius Bălu semnează actul de preluare a Spitalului JudețeanMinistrul a vorbit și despre plata datoriilor acumulate, de-a lungul timpului, de spitale, dar și despre noutățile aduse de măsura descentralizării, în sistem.

„Până acum, am avut în România un sistem bicefal de conducere a spitalelor. Pe de o parte, autoritățile locale, care sunt proprietarii clădirilor și pe de altă parte, Ministerul Sănătății. Acum, Guvernul a dat posibilitatea autorităților locale să se implice activ în managementul unităților”, a spus Atilla Cseke.

Atilla Cseke, alături de președintele CJ, Marius Bălu„În ceea ce privește finanțarea spitalelor, lucrurile nu se schimbă în niciun fel. Utilitățile, plata salariilor și inclusiv costurile actelor medicale vor fi acoperite, în continuare, prin contractele încheiate de fiecare unitate cu  Casa de Asigurări de Sănătate.

Cu toate astea, sunt multe spitale unde este nevoie de o eficientizare a folosirii banilor alocați de CNAS și de o reorganizare la nivel managerial. În ceea ce privește datoriile, ne-am asumat plata acestora în termen de 3 luni și ne vom ține de cuvânt”, a mai spus ministrul.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările