FOTO VIDEO Turnu Severin: prima lansare de navă din 2014

FOTO VIDEO Turnu Severin: prima lansare de navă din 2014

Nava va ajunge la Rotterdam

La Şantierul Naval Severnav din Drobeta Turnu Severin a avut loc miercuri dimineaţă lansarea la apă a navei Regents, destinată transportului fluvial de produse chimice şi combustibili, pentru compania olandeză Rensen-Driessen. Este prima lansare de navă pe anul acesta la Severnav.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evenimentul s-a desfăşurat la primele ore ale dimineaţii. La această lansare a u participat proprietarul navei, armatorul olandez Paul Hoefnagel,  reprezentanţii companiei Rensen-Driessen şi constructorii severineni, mândri de realizarea lor. “Sunt foarte mulţumit şi încântat de modul în care a fost construită această navă, dar şi de timpul scurt în care a fost finalizată. Cu siguranţă vom colabora în continuare cu acest şantier”, ne-a spus Paul Hoefnagel, care a ţinut să fie prezent la Turnu Severin, alături de membrii familiei sale. “Naşa de botez” a vaporului a fost chiar mezina familiei Hoefnagel, care a spart şampania în aplauzele celor prezenţi.

VEZI VIDEO AICI

S-a construit în timp record

O navă capabilă să transporte 9.000 de metri cubi de marfă nu s-a mai construit în ultimii patru ani la Şantierul Naval din Turnu Severin. Vasul a costat circa 3 milioane de euro. De altfel, Severnav, un nume cu tradiţie în România, este recunoscut pe plan internaţional pentru calitatea construcţiilor navale, numai în aceste condiţii reuşind să treacă peste perioada de criză care a afectat în ultimii ani toate şantierele navale din România. “Nava a fost construită în 6 luni de la începerea debitării de tablă navală, adică un timp record. Clientul olandez este foarte mulţumit de calitatea lucrărilor, dar şi de timpul de execuţie, motiv pentru care a mai comandat o navă simililară, a cărei construcţie va începe la sfârşitul lunii aprilie, începutul lunii mai”, a declarat Dan Nistor, directorul general al Severnav.

Nava va ajunge la Rotterdam

Ultimele lucrări se vor desfăşura la cheiul de armare din şantierul Severnav. După finalizarea acestora, corpul va fi pregătit pentru transport, plecarea din şantier fiind programată în perioada 10-15 aprilie. Nava va pleca ataşată unui convoi de barje, propulast de un împingător, pe Dunăre, până la Constanţa. Apoi, legată la un remorcher, va porni către Olanda, pe traseul Constanţa – Bosfor – Dardanele – Gibraltar – Golf  Biscaya – Canalul Mânecii – Hook of Holland, urmând să ajungă la Rotterdam spre mijlocul lunii mai.
Ulterior, armarea completă a navei (sistem de propulsie, instalaţii de punte, sisteme de navigaţie, amenajarea cabinei) se va executa în şantierul olandez Dolderman din Dordrecht.
Nava Regentes are o lungime de 135 de metri, o lăţime de 17,5 metri, o înălţime la puntea principal de 6,1 metri şi pescaj maxim de 5 metri. Puterea motoarelor este de 2 x 1.800 CP, iar capacitatea de transport -  9.000 de metri cubi.

Citeşte şi:

Şantierul naval Severnav a terminat construcţia unei nave de transport de produse chimice şi o va lansa la apă cu destinaţia Rotterdam
 

Dan Nistor, directorul general al Severnav FOTO Corina Macavei 

Imagini din aceeasi galerie
  • Dan Nistor, directorul general al Severnav FOTO Corina Macavei 
  • Nava Regentes înainte de lansarea la apă FOTO Corina Macavei 
  • Navaliştii severineni prezenţi la eveniment FOTO Corina Macavei
  • Wim Driessen (foto dreapta), reprezentantul firmei Rensen-Driessen FOTO Corina Macavei 
  • Lansarea la apă FOTO Corina Macavei 
  • Armatorul olandez alături de familia sa prezent la eveniment FOTO Corina Macavei 
  • Paul Hoefnagel, proprietarul navei alături de familia sa FOTO Corina Macavei 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: