FOTO VIDEO Hristos a înviat! Mii de severineni au participat la slujba de Înviere la Catedrala Ortodoxă

FOTO VIDEO Hristos a înviat! Mii de severineni au participat la slujba de Înviere la Catedrala Ortodoxă

Severineii au luat lumina sfântă de la P.S. Nicodim FOTO Corina Macavei

Mii de credincioşi s-au adunat sâmbătă seara în centrul Severinului pentru a asista la slujba de Înviere de la Catedrala Ortodoxă şi pentru a lua lumina sfântă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Severinenii au participat în număr foarte mare, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la slujba de Înviere. Platoul din faţa catedralei  a devenit neîncăpător pentru credincioşii care au vrut să-l audă pe P.S. Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei rostind "Hristos a inviat!".

O delegaţie de clerici de la Centrul  Eparhial a adus Lumina Sfântă de la Ierusalim, în jurul orei 23,50 la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin. 

Prea Sfinţitul Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, a oficiat slujba de Inviere, adresându-li-se, sâmbătă, la miezul nopţii, celor aproape 2000 de credincioşi prezenţi în centrul Severinului, cu tradiţionalul îndemn “veniţi de luaţi Lumina”.

VIDEO AICI

Pentru prima dată slujba de Înviere a fost săvârşită anul acesta chiar în Catedrala episcopală aflată în construcţie şi, într-un glas, cler şi popor, martori ai ridicării Mântuitorului din morţi, au cântat „Hristos a înviat!”.

“Este cu adevărat un moment istoric pentru Episcopia Severinului şi Strehaiei şi pentru noi slujitorii sfintelor altare pentru că după 20 de ani de la punerea pietrei de temelie astăzi slujim în interiorul sfintei catedrale şi după 10 ani de la întronizarea Sfintelui Părinte Nicodim ca Episcop al Severinului şi Strehaiei. Cu ajutorul bunului Dumnezeu am primit sprijin pentru a ridica acest edificiu, mai avem nevoie de fonduri pentru împodobirea lui cu pictură şi pentru mici finisaje interioare şi exterioare”

a spus Achim Daniel, preot paroh la Catedrala Episcopală. 

Dimensiunea muzicală liturgică a fost presărată de cântări deosebite, interpretate de cele două grupuri psaltice  ale Catedralei episcopale.
 
În cadrul slujbei de Înviere, s-a dat citire Pastoralei Preasfinţitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei.

Zeci de jandarmi au vegheat ca severinenii să poată participa în siguranţă la ceremonie şi, după slujbă, aceştia s-au îndreptat spre case, cu lumânările aprinse. Tradiţia spune că lumânarea de la biserică trebuie adusă acasă aprinsă, pentru că ea alungă timpul urat şi aduce noroc tot anul.

Citeşte şi:

VIDEO În cel mai mare cartier al Clujului, credincioşii au urmărit slujba de Înviere de pe un ecran amplasat afară

VIDEO Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în casele băimărenilor

Imagini din aceeasi galerie
  • A ajuns Lumina Sfântă de la Ierusalim FOTO Corina Macavei 
  • Interior din catedrală FOTO Corina Macavei 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările