FOTO Afacere cu mărţişoare realizate din plante şi condimentele din bucătărie

FOTO Afacere cu mărţişoare realizate din plante şi condimentele din bucătărie

Familia Meteleaucă face bani din mărţişoare artizanale

 Mărţişoarele au devenit o afacere pentru familia Metelaucă, din Drobeta Turnu Severin. Roxana, de 39 de ani, şi Mihai, de 42 de ani, se ocupă cu confecţionarea şi vânzarea mărţişoareleor artizanale

Ştiri pe aceeaşi temă

 Roxana realizează, de 15 ani, aceste obiecte, dar de şase ani de zile foloseşte ca materie primă doar plantele şi alimentele din bucătărie.
„Avem casă la ţară, acolo le sădesc, le îngrijesc, toată vara. Muncesc din momentul în care termin vânzarea, tot anul sunt ocupată cu ele, nu este greu fiindcă îmi place ceea ce fac. Folosesc imortele, plante de câmp, spice, tot ce ne oferă natura”, a spus Roxana. 


Pasiunea pentru mărţişoare a venit după ce a văzut o vecină făcând acest lucru, inspiraţia vine din familie sau de pe la prieteni. „Mă consult cu soţul şi cu fetiţa mea. Ideea cu Sporul Casei am preluat-o de la cineva din Craiova sunt lucrate din făină, grâu sare, cacao, boia, tot ce se găseşte în bucătărie”, a adăugat femeia.

Investiţia celor doi este de doar 600 de lei. Mărţişoarele realizate din paie, frunze uscate de porumb, cochilii de melci sunt foarte apreciate de cumpărători, au chiar şi abonaţi.


„A luat cineva pentru Spania 20 de sticle de Sporul Casei, avem şi abonaţi pentru mărţişoarele noastre. Am făcut 1000 de mărţişoare şi nu rămânem cu niciunul, avem şi abonaţi care vin şi i-au cu zecile, cu ei negociem preţul. 

Am investit 600 de lei şi acum o să vedem profitul, dar merită putem trăi din banii pe care îi obţinem o perioadă”, a spus Mihai Meteleaucă.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările