Fiica asistentei maternale din Baia de Aramă: Ni s-a spus că nu putem s-o înfiem pe Sorina că familia nu câştiga suficient

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adelina Vălănescu
Adelina Vălănescu

Fiica asistentei maternale din grija căreia Sorina a fost luată cu mascaţii vineri a oferit primele declaraţii la Digi 24, spunând că mama ei ar fi vrut să o înfieze pe fetiţă, dar ar fi fost împiedicată de Protecţia Copilului, pe motiv că familia nu câştiga suficient.

„Noi am spus că vrem să o înfiem şi pe Sorina. Doamnele au răspuns că nu mai avem veniturile necesare şi condiţiile pentru al doilea copil de înfiat. Au spus că Sorina nu e oricum adoptabilă“, a declarat Adelina Vălănescu pentru Digi 24. 

La acuzaţiile privind internările repetate în spital ale Sorinei, inclusiv pentru malnutriţie, adolescenta a explicat că „aşa a fost luată din centru. Când am luat-o nu arăta a a copil de 1 an şi două luni, nu mergea în picoare, nu putea să mănânce“, susţine ea.

Vineri, 21 iunie, la casa familiei Şărămăt, din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, au descins mai multe dube cu mascaţi însoţiţi de procurorul de caz Maria Piţurcă, de la Parchetul Curţii de Apel Craiova. Misiunea acestora era să o ia pe Sorina, o fetiţă de 8 ani pentru a o da Ramonei şi lui Gabriel Săcărin, o familie de români stabilită în SUA, care obţinuse definitiv în instanţă decizia de adopţie a copilei. La momentul respectiv, motivele pentru care la Baia de Aramă a fost necesară prezenţa unui magistrat şi a poliţiştilor erau neclare şi controversate, însă ulterior detaliile privind legalitatea demersului au fost clarificate pe rând de către autorităţi. 

Problema care rămâne însă este modul total neprofesionist în care au intervenit autorităţile, pentru care singura grijă ar fi trebuit să fie binele suprem al copilului. Lucru care conduce la concluzia clară a unei lipse totale de proceduri pentru gestionarea practică a unor situaţii de acest gen.

Mama adoptivă a Sorinei: Mi-a povestit copila că o învăţau cum să se comporte în prezenţa noastră şi să refuze să plece

Dăncilă, despre cazul fetiţei din Mehedinţi: Măsurile pe care le vom lua trebuie să fie foarte dure. Nu poţi să iei un copil cu forţa

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite