Expoziţie de carte şi presă din colecţiile speciale ale Bibliotecii Judeţene " I. G. Bibicescu"

Expoziţie de carte şi presă din colecţiile speciale ale Bibliotecii Judeţene

Colecţia revistei Izvoraşul FOTO Alexandra Georgescu

Sâmbătă, 4 mai a.c., în Sala de lectură a Bibliotecii Judeţene " I. G. Bibicescu", din Palatul Culturii " Teodor Costescu ", cu ocazia Zilelor Severinului, a avut loc o expoziţie de carte şi presă din colecţiile speciale ale Bibliotecii Judeţene " I. G. Bibicescu", precum şi cărţi contemporane ale autorilor mehedinţeni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Au fost expuse atât cărţi despre istoricul oraşului Drobeta-Turnu Severin, cărţi ale autorilor consacraţi ai Mehedinţiului, ca I.G. Bibicescu, Constantin Papacostea- Pajură, Gh. N.Dumitrescu-Bistriţa, Ştefan Odobleja, precum şi cărţi ale autorilor contemporani.

De asemenea, a fost expusă întreaga colecţie a renumitei reviste mehedinţene “Izvoraşul”, precum şi alte publicaţii seriale din còlectiile de presă veche pe care, pentru prima dată, mehedinţenii le pot răsfoi.

“Noi avem colecţia de mai mult timp, însă a fost împachetată din lipsa spaţiului. Acum le preluăm, le prelucrăm şi le punem în condiţii de conservare cât mai optime pe rafturi. Primul numărul al revistei de folclor Izvoraşul s-a editat în urmă cu 100 de ani, în iunie 1919, la Bistriţa, de către părintele Gheorghe Dumitrescu Bistriţa”, a precizat Cristina Firu, managerul Bibliotecii Judeţene " I. G. Bibicescu".

"Izvoraşul" este revista de folclor cu cea mai mare longevitate din perioada interbelică, în care erau publicate articole despre folclor literar, muzical şi de artă populară de pe întreg teritorul ţării, prin grija neobositului preot si om de cultură Gheorghe Dumitrescu-Bistrita, sprijinit de soţia sa, învăţătoarea Olimpia Dumitrescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: