DSP Mehedinţi marchează  Săptămâna Europeană a Mobilităţii

DSP Mehedinţi marchează  Săptămâna Europeană a Mobilităţii

Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi în parteneriat cu Clubul Sportiv Drobeta, Primăria Drobeta Turnu Severin şi Inspectoratul Şcolar Judetean celebrează în perioada 16- 22 septembrie 2019,  Săptămâna Europeană a Mobilităţii şi organizează campania cu Sloganul  „Mergi cu noi!”.

Tema campaniei din anul acesta a Săptămânii Europene a Mobilităţii este: <<Mersul pe jos şi cu bicicleta în condiţii de siguranţă rutieră>>.
În cadrul campaniei, ziua de 22 septembrie este declarată Ziua fără maşini!

Campania Săptămâna Europeană a Mobilităţii din acest an încurajează oamenii să aleagă moduri active de deplasare: să combine mersul pe jos cu bicicleta şi cu transportul public.

Ediţia din acest an a campaniei este o oportunitate de a face parte dintr-o mişcare europeană adresată autorităţilor locale şi locuitorilor din mediul urban pentru a-şi corobora eficient acţiunile în vederea reducerii gradului de poluare urbană.

La nivel judeţean se vor organiza evenimente de informare şi conştientizare a populaţiei asupra problematicii poluării mediului din oraşe şi a posibilităţii creşterii calităţii vieţii lor prin adoptarea modului de deplasare multimodal, coordonarea fiind asigurată de către Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: