Drumurile judeţene din Mehedinţi, descoperite la capitolul deszăpezire

Drumurile judeţene din Mehedinţi, descoperite la capitolul deszăpezire

Nu a fost stabilit niciun operator care să se ocupe de această activitate

Situaţie fără precedent în judeţul Mehedinţi. Consiliul Judeţean nu a reuşit până la această dată să desemneze operatorii de deszăpezire pentru drumurile judeţene, deşi trebuia să facă acest lucru până la 1 noiembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judeţul Mehedinţi intră în luna noiembrie total descoperit în ceea ce priveşte activitatea de deszăpezire pe drumurile judeţene. Locuitorii judeţului sunt la mila Domnului pentru că în cazul unor ninsori abundente riscă să rămână izolaţi, în special cei din zona de munte

Până anul acesta lucrurile în ceea ce priveşte activitatea de deszăpezire erau foate clare. Judeţul Mehedinţi era împărţit în două zone de acţionare, fiecare din acestea având baze de organizare şi puncte de sprijin. Contractele de servicii privind activitatea de întreţinere pe timp de iarnă pe drumurile judeţene erau asigurate la sud de DN 6 de SC Via Vita Construcţii SRL şi la nord de DN6 de SC Alpha Construct Sistem SA, două firme abonate la banul public de-a lungul anilor din judeţul Mehedinţi.

În mod cel puţin suspect cele două firme nu au mai fost anul acesta interesate să se ocupe de activitatea de deszăpezire, cel puţin aşa susţin oficial reprezentanţii Consiliului Judeţean Mehedinţi, cu toate că au pus la bătaie o sumă frumuşică, de aproximativ 6 milioane de euro, iar ultimele ierni nu au ridicat probleme serioase, cu mici excepţii în partea de nord a judeţului.

Până acum s-au ţinut trei licitaţii pentru desemnarea operatorilor de deszăpezire, dar nimeni nu s-a înghesuit să participe, aşa că în data de 6 noiembrie va avea loc o negociere directă. Surse din cadrul Consiliul Judeţean Mehedinţi spun însă că la negocierea directă contractul va fi atribuit unei companii străine din domeniul construcţiilor care are filială în România şi care va avea astfel posibilitatea să-şi impună condiţiile şi să ceară pe parcursul derulării contractului şi suplimentări de fonduri.

„Consiliul Judeţean Mehedinţi a făcut trei demersuri pentru activităţile de deszăpezire ce vor urma. Ultima postare a fost pe 23 septembrie anul acesta cu limită de depunere a ofertelor 26 noiembrie a.c.. Nu a fost interesat niciun operator economic pentru serviciile de deszăpezire în această perioadă, urmând ca pe data de 6 noiembrie să fie o negociere directă. (...) Am refăcut caietul de sarcini, ne-am consultat şi cu colegii de la Drumuri Naţionale care sunt mai darnici cu operatorii economici şi am încercat şi noi să fim mai darnici din acest punct de vedere şi tot fără niciun final scontat”, a precizat marţi, 31 noiembrie, Marian Sârbu de la Direcţia Tehnică a CJ Mehedinţi, în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural.

Prefectul de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, spune că a informat Ministerul Afacerilor Interne despre situaţia de la Mehedinţi şi i-a atenţionat pe responsabilii din Consiliul Judeţean Mehedinţi să rezolve problema.

Practic, până la data de 1 noiembrie, trebuiau pregătite stocurile de material antiderapant şi combustibil în bazele de organizare, utilajele pregătite să acţioneze în orice moment dacă situaţia o impune,  iar materialul antiderapant  depozitat pe marginea drumurilor judeţene.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: