Două autoturisme de lux şi aproape 250.000 de euro confiscate de la evazioniştii din Strehaia. Regele ţiganilor în arestul IPJ Mehedinţi

Două autoturisme de lux şi aproape 250.000 de euro confiscate de la evazioniştii din Strehaia. Regele ţiganilor în arestul IPJ Mehedinţi

A fost ridicată o sumă importantă de bani

Două autoturisme de lux şi aproape 250.000 de euro, în lei şi valută, au fost indisponibilizaţi de oamenii legii, în urma celor 28 de percheziţii efectuate astăzi, la persoane bănuite de fraude economice. De asemenea, au fost instituite măsuri asiguratorii asupra unui imobil, iar trei bărbaţi au fost reţinuţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Dorin Cioabă, autointitulatul rege al ţiganilor, a fost reţinut miercuri seară de procurorii din Mehedinţi şi îşi va petrece noaptea în arest. Dorin Cioabă a fost ridicat miercuri dimineaţă, alături de soţia sa de la reşedinţa din judeţul Sibiu, în acest dosar de evaziune fiscală. Soţia sa a fost lăsată în libertate.

La data de 13 septembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române, au efectuat 28 de percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Activităţile s-au desfăşurat în judeţele Mehedinţi, Timiş, Argeş, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Dolj, Gorj şi în municipiul Bucureşti.

În urma percheziţiilor, până în acest moment, au fost indisponibilizate două autoturisme de lux şi au fost instituite măsuri asiguratorii asupra unui imobil.

De asemenea, au fost ridicaţi 792.500 de lei, 47.935 de euro şi 800 de dolari şi au fost indosponibilizaţi 97.000 de lei în cont bancar.

Până la această oră, faţă de 3 bărbaţi, cu vârste cuprinse între33 şi 37 de ani, din Strehaia, s-a dispus măsura reţinerii, pentru 24 de ore.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2009-2014, reprezentanţii mai multor societăţi comerciale ar fi creat un circuit infracţional evazionist bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, în scopul eludării obligaţiilor fiscale.

Cei în cauză ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor comerciale controlate mai multe facturi fiscale care ar fi avut la bază operaţiuni comerciale fictive, în valoare totală de peste 18,4 milioane de euro pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. şi ar fi diminuat artifical impozitul pe profit.

Prejudiciul cauzat bugetuluide stat a fost estimat la peste 5 milioane de euro.

Ulterior, prin intermediul societăţilor comerciale controlate, ar fi fost supuse procesului de spălare a banilor toate aceste sume. Astfel, ar fi fost efectuate depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de rularea acestora prin conturi bancare ale societăţilor, pentru disimularea provenienţei ilicite a banilor.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

 

citeste totul despre: