Dosar penal pentru trei braconieri prinşi la vânătoare de ciocârlii

Dosar penal pentru trei braconieri prinşi la vânătoare de ciocârlii

Au fost ridicate 4 arme

Trei bărbaţi au fost prinşi de poliţişti la vânătoare ilegală de ciocârlii, la limita dintre fondurile de vânătoare a judeţului Mehedinţi cu judeţul Dolj.

Ştiri pe aceeaşi temă

La data de 17 octombrie a.c., Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi au depistat în data de 17 octombrie a.c., în flagrant delict, trei vânători, cu vârste cuprinse între 57 şi 70 de ani, la limita dintre fondurile de vânătoare a judeţului Mehedinţi cu judeţul Dolj, în timp ce practicau vânătoarea fără respectarea condiţiilor înscrise în autorizaţia de vânătoare.

Din cercetări a reieşit că cei trei bărbaţi ar fi  împuşcat 114  păsări din care 112 erau din specia ciocârlie, deşi conform autorizaţiei de vânătoare aveau dreptul de a împuşca un număr de 40, şi două exemplare din altă specie, care nu erau menţionate în autorizaţia de vânătoare.

Totodată cei trei vânători au practicat vânătoarea folosind chemători electronice.

Poliţiştii au procedat la ridicarea a 4 arme de vânătoare, 422 cartuşe şi 9 chemători electronice, în vederea continuării cercetărilor.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările