Dosar de corupţie pentru o carte de identitate a unui autoturism

Dosar de corupţie pentru o carte de identitate a unui autoturism

Un bărbat este acuzat de trafic de influenţă, după ce a promis unei persoane că va interveni pentru obţinerea cărţii de identitate a unui autoturism.


Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi, sub directa coordonare şi îndrumare a procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, au prins în flagrant în ziua de 11 septembrie un bărbat, care a pretins şi primit suma de 450 lei de la o persoană, în schimbul căreia a promis că va interveni pe lângă funcţionarii unei instituţii publice din Mehedinţi în vederea facilitării identificării şi omologării, precum şi pentru obţinerea cărţii de identitate (CIV) a unui autoturism.

Mai exact, în ziua de 28 martie a.c., Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, dare de mită, cumpărare de influenţă şi trafic de influenţă, fapte săvârşite în legătură cu identificarea şi omologarea tehnică a unor autovehicule, precum şi obţinerea cărţii de identitate auto.

Procurorul de caz a delegat ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul S.J.A. Mehedinţi, iar în baza probatoriului administrat au fost documentate trei infracţiuni de trafic de influenţă săvârşite de cetăţeanul român.

În urma activităţii de prindere în flagrant, acesta a fost condus la sediul unităţii de parchet, în cauză fiind dispusă punerea în mişcare a acţiunii penale, acesta dobândind calitatea de inculpat pentru săvârşirea infracţiunilor sus-menţionate.

Totodată, procurorul de caz a dispus faţă de acesta măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: