Dorinţa de a se închina la sfintele moaşte a învins ploaia la Turnu Severin

Dorinţa de a se închina la sfintele moaşte a învins ploaia la Turnu Severin

Severinenii au venit în număr mare pentru a se închina la sfintele moaşte FOTO Corina Macavei

Slujba prilejuită de hramul Catedralei Episcopale “Învierea Domnului” şi “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” a fost oficiată joi dimineaţă de către un sobor de arhierei, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, ceremonia desfăşurându-se în interiorul Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin.

Ştiri pe aceeaşi temă

Încă de la primele ore ale dimineţii, când clopotele Catedralei din centrul Severinului au răsunat, sute de credincioşi erau deja prezenţi pentru a aştepta sosirea ierarhilor ce urmau să săvârşească slujba prilejuită de hramul catedralei.

Din soborul de ierarhi care au slujit de sărbătoarea Sfîntului Mare Mucenic Gheorghe au făcut parte:ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, PS Lucian, Episcopul Caransebeşului, PS Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, PS Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, PS Macarie, Episcopul Europei de Nord şi PS Emilian, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Astăzi se împlinesc 10 ani de întronizarea PS Nicodim ca Episcop al Episcopiei Severinului şi Strehaiei.
„Ne bucurăm la hramul Catedralei Episcopale de anul acesta, de prezenţa sfintelor moaşte ale Sfântului Ierarh Nihon care au venit de la Catedrala Mitropolitană din Craiova. De asemenea, acum că se împlinesc 10 ani de la întronizarea Episcopului de Severin, ne bucurăm de prezenţa multor arhierei în fruncte cu ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, cel care acum 10 ani îl întroniza pe actualul Episcop Prea Sfinţitul Părinte Nicodim”, a spus părintele Viorel Vlăducu, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Severinului şi Strehaiei.

Chiar dacă vremea a fost ploioasă, severinenii au venit în număr mare să se închine la sfintele moaşte şi să participe la slujba oficiată în interiorul Catedralei Ortodoxe.

„Am venit cu gândul de a învăţa ceva de la Sfânta Biserică pentru că în rest totul merge în viteză. Aici la sfânta biserică ne mai putem recrea puţin, m-am rugat pentru cunoştinţele mele, chiar şi pentru vrăjmaşi, pentru neamuri, pentru copii, nepoţi”, ne-a spus un severinean. „Sunt fericită că am sărutat moaştele, alţii merg sute de kilometri cas ă sărute moaştele şi noi aici la Turnu Severin ne-am bucurat foarte mult. Fără credinţă nu trăim”, a spus o doamnă pensionară.

Racla cu Sfintele Moaşte ale Sfântului Ierarh Nifon, adusă miercuri de la Craiova, rămâne spre venerare şi închinare până joi, în jurul orelor 16.00, când delegaţia Mitropoliei Olteniei o va duce înapoi la Mitropolia Olteniei.

Citeşte şi:

Hramul Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin

 

Un severinean care a ţinut să participe la slujbă FOTO Corina Macavei 

Imagini din aceeasi galerie
  • Un severinean care a ţinut să participe la slujbă FOTO Corina Macavei 
  • Părintele Viorel Vlăducu FOTO Corina Macavei 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: