Distribuţie Oltenia: Atenţie la arderea vegetaţiei uscate

Distribuţie Oltenia: Atenţie la arderea vegetaţiei uscate

FOTO Distribuţie Oltenia

Primăvara se dă startul activităţilor agrare, acţiunilor tipice precum incendierea miriştilor şi a resturilor vegetale de pe terenuri, care necesită o atenţie sporită din partea agricultorilor întrucât pot afecta grav continuitatea în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor, dacă nu sunt respectate condiţiile de siguranţă.

Reprezentanţii Distribuţie Oltenia spun că una dintre principalele măsuri de siguranţă care trebuie respectate este asigurarea unei distanţe corespunzătoare de minim 150 de metri faţă de instalaţiile de distribuţie a energiei electrice şi asigurarea că focul deschis nu se poate extinde către acestea.

Lucrările de acest gen se execută după obţinerea permisului de lucru cu focul, permis care se poate emite cu suportul Primăriei locale, de către şeful serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă sau persoana desemnată în acest sens.

Mai mult decât atât, pentru efectuarea lucrărilor de acest gen în zonele de siguranţă şi protecţie ale reţelelor de distribuţie a energiei electrice (în apropierea staţiilor, posturilor de transformare, liniilor electrice) este necesară consultarea Centrelor de Exploatare zonale ale operatorului de distribuţie pentru a preveni afectarea acestora.

„Menţionăm că încălcarea obligaţiei legale de a nu arde miriştile, stuful, tufărişurile sau vegetaţia ierboasă, fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă, constituie contravenţie, care se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 de lei pentru persoanele fizice şi de la 25.000 de lei la 50.000 de lei pentru persoanele juridice”, se arată într-un comunicat de presă al Distribuţie Oltenia.

De asemenea, distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun, săvârşită prin incendiere, de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri, se pedepseşte cu închisoare, de la 2 la 7 ani.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: